Når der kommer æblekage på bordet, så er det næsten som i gamle dage. En lækker dessert baseret på æblegrød, en form for crunch og flødeskum, ikke andet – det er mega nemt! Jeg elsker specielt når æblegrøden serveres lun og flødeskummet smelter let henover retten – det har jeg dog ikke ladet det gøre her, for billedernes skyld. En virkelig nem og lækker gammeldags æblekage opskrift med flødeskum og makroner.
Hvilke æbler til æblegrød?
Lige pt er der virkelig mange æbler på træerne, vi har været så heldige at få en god portion æbler fra noget familie, og hvad er bedre at bruge det til, end en god gammeldags æblekage? Specielt når man får mange æbler ihvertfald.
Det er også en billig dessert , hvis man får æblerne gratis – så kan man handle til den for ca. 30 kroner – hvis man har sukker og vanilje på lager.
Når man laver æblekage er det vigtigt at æblet er lækkert – hvis det er et surt æble og man ønsker en sød grød, kan man tilføje mere sukker, men man kan også blot lade det være som det er. Jeg har i min opskrift ikke angivet sukkermængden, da det bruges som tilsmagning og da smag er forskellig ligesom med salt, så synes jeg det er bedst at lade være op til den enkelte. Engang i mellem dropper jeg også helt sukkeret, hvis jeg får fat i et virkelig sødt æble.
Jeg kan også anbefale at bage en jordbærtærte, nu hvor sommeren er her. Min opskrift finder du her.
Gammeldags æblekage opskrift med flødeskum
Som crunch kan man både lave det selv, man kan købe æblekage rasp eller man kan knuse makroner. Sidst nævnte er min favorit og også det jeg har valgt til denne gammeldags æblekage opskrift – en simpel gammeldags æblekage med makroner.
Jeg bruger altid flødeskum på min æblekage – men jeg har også hørt om folk der bruger cremefraiche eller vaniljecreme. Flødeskum er dog det eneste jeg har forsøgt mig med og det er jeg ganske tilfreds med.
Desserten kan holde sig på køl et døgn, hvis du venter med at samle desserten og opbevare flødeskummet i en lufttæt beholder øges holdbarheden til et par dage både for flødeskum og æblegrøden der hurtigt kan lægges lag på lag med knuste makroner og serveres.
Du kan sagtens anrette din gammeldags æblekage i glas for at få fine små portionsanretninger. Du kan også servere din æblekage med makroner i en stor skål.
Gammeldags æblekage opskrift med flødeskum
Ingredienser
- 1 kilo æbler
- Vand (skal dække dine æbler)
- Sukker (mængde afhænger af æblerne og dine præferencer)
- ½ stang vanilje.
- 250 ml fløde.
- ⅓ pose makroner.
Sådan gør du
- Skyld, skræl, og skær æblerne i små stykker, husk at fjerne kernehuset.
- Put æblerne i en gryde og hæld vand over til de dækkes.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen - læg "skrællen" fra stangen op i gryden og gem kornene.
- Lad æblerne koge til de er møre.
- Hæld det meste af vandet fra og fjern vaniljestangen fra gryden.
- Mos æblerne til en lækker grød, den må gerne være en lille smule tynd her, ikke meget tynd, men der må gerne lidt vand at koge fra.
- Smag på grøden. Tilsæt sukker efter behov. Tilsæt vaniljekorn - og lad grøden simre til den har den rette konsistens.
- Knus makronerne og pisk flødeskummet.
- Læg elementerne lag på lag, start og slut med grød og dernæst makroner, mere grød, flere makroner - det sidste du putter på er flødeskum.
- Du kan både lave en enkelt skål gammeldags æblekage med makroner eller du kan vælge at portionsanrette din æblekage i glas.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!