#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Opskrifter
    • Opskrifter aftensmad
    • Frokost ideer
    • Morgenmad ideer
    • Bagning
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
    • Mad på tid (arbejdstid)
    • Gryderetter
    • Vegatar opskrifter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
  • Bagom bloggeren
    • Mine piger
    • Anmeldelser
  • Ferie og rejse
september 2, 2018

Gammeldags æblekage med flødeskum.

Når der kommer æblekage på bordet, så er det næsten som i gamle dage. En lækker dessert baseret på æblegrød, en form for crunch og flødeskum, ikke andet – det er mega nemt! Jeg elsker specielt når æblegrøden serveres lun og flødeskummet smelter let henover retten – det har jeg dog ikke ladet det gøre her, for billedernes skyld. (bare rolig, jeg spiste selv en lun portion inden da, dette var blot det resterende som blev lagt på glas og sat på køl.)

Gammeldags æblekage med flødeskum.

Lige pt er der virkelig mange æbler på træerne, vi har været så heldige at få en god portion æbler fra noget familie, og hvad er bedre at bruge det til, end en god gammeldags æblekage? Specielt når man får mange æbler ihvertfald.

Det er også en billig dessert , hvis man får æblerne gratis – så kan man handle til den for ca 20 kr – hvis man har sukker og vanilje på lager.

Når man laver æblekage er det vigtigt at æblet er lækkert – hvis det er et surt æble og man ønsker en sød grød, kan man tilføje mere sukker, men man kan også blot lade det være som det er. Jeg har i min opskrift ikke angivet sukkermængden, da det bruges som tilsmagning og da smag er forskellig ligesom med salt, så synes jeg det er bedst at lade være op til den enkelte. Engang i mellem dropper jeg også helt sukkeret, hvis jeg får fat i et sødt æble.

Jeg kan også anbefale at bage en jordbærtærte, nu hvor sommeren er her. Min opskrift finder du her.

Som crunch kan man både lave det selv, man kan købe æblekage rasp eller man kan knuse makroner – sidst nævnte er min favorit.

Ingredienser:
ca. 1 kilo æbler.
Vand.
Sukker.
1/2 stang vanilje.
250 ml fløde.
1/3 pose makroner.

Fremgangsmåde:
1. Skyld, skræl, og skær æblerne i små stykker, husk at fjerne kernehuset.
2. Put æblerne i en gryde og hæld vand over.
3. Skrab kornene ud af vaniljestangen – læg “skrællen” fra stangen op i gryden og gem kornene.
4. Lad æblerne koge til de er møre.
5. Hæld det meste af vandet fra og fjern vaniljestangen fra gryden.
6. Mos æblerne til en lækker grød, den må gerne være en lille smule tynd her, ikke meget tynd, men der må gerne lidt vand at koge fra.
7. Smag på grøden. Tilsæt sukker efter behov. Tilsæt vaniljekorn – og lad grøden simre til den har den rette konsistens.
8. Knus makronerne og pisk flødeskummet.
9. Læg elementerne lag på lag, start med grød og dernæst makroner, mere grød, flere makroner – det sidste du putter på er flødeskum.

Desserten kan holde sig på køl et døgn, hvis du venter med at putte flødeskum på og opbevare flødeskummet i en lufttæt beholder øges holdbarheden til et par dage.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #Hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Lækker kartoffel tærte med bacon.
Smagfuld risotto med peberfrugt.

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.