Findes der noget bedre end nogle skønne kylling kødboller i tomatsovs med pasta når det skal gå hurtigt? Det smager jo virkelig mega lækkert.
Boller i karry med kylling kødboller er også et hit – prøv også den opskrift.
Vi havde besøg af en lille sød pige der ikke tåler mælk, så denne gang var det blot en købt tomatsovs – dette er dog ikke at kimse af, de er ret gode jo! Min egen tomatsovs indeholder smør og det er jo ikke ret smart når nu man ikke kan tåle mælk – så det blev selvfølgelig med en købt tomatsovs.
Mine kødboller er lavet af hakket kylling, det smager fantastisk og er sammentid både fedtfattigt og nemt at arbejde med. Desuden kan man faktisk ofte finde virkelig billig hakket kylling, så det har vi altså altid en helt masse liggende i fryseren af.
Du kan også prøve min kylling kødboller i karry ris. Det smager skønt!
Jeg ville helt sikkert nok smide noget ost ovenpå retten også, hvis altså det ikke indeholdte mælk, heheh. Ej det er altid lækkert med ost på toppen af en pasta ret ikke? Og mine kødboller i tomatsovs er altså ingen undtagelse. Smid bare en helt masse cheddar eller mozzerellaost på toppen af dine kødboller i tomatsovs.
Kylling kødboller i tomatsovs med pasta.
Ingredienser
Kylling kødboller
- 400 gram hakket kylling
- ½ rødløg (hakket)
- 1 æg
- ½ spsk mel
- salt
- peber
Tomatsovs
- 1 portion tomatsovs (gerne hjemmelavet)
Pasta
- 400 gram pasta (jeg brugte sløjfer)
- vand
- salt
Sådan gør du
- Hak dit rødløg til dine kødboller.
- Bland ingredienserne til kødbollerne, jeg valgte at køre min fars på en røremaskine, det giver en samlet, lækker og smidig fars.
- Find tre gryder frem, fyld vand i 2 af dem, en til pasta og en til kødboller. Fyld derefter tomatsovs i den sidste. Jeg har altid en hjemmelavet i fryseren, men man kan altså sagtens bruge en købt en - dette er en købt, da vi havde en gæst med mælkeallergi og der er altid masser af smør i min tomatsovs.
- Fyr op for temperaturen på begge dine vand gryder. Jeg kører altid bare med max på dem begge.
- Form dine kødboller - læg dem i den ene gryde. De flyder ovenpå når de er ved at være færdigkogte.
- Kog desuden din pasta sideløbende efter anvisning på pakken.
- Når din pasta og dine kødboller er ved at være færdig, skal tomatsovsen varmes.
- Server dine kødboller i tomatsovs med pasta og eventuelt lidt ost på toppen.
Velbekomme.
Masser af varme blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Har du lyst til mere? følg med på instagram hvor jeg deler mit liv som madblogger, mor til to små børn og fuldtids ansat kontorassistent. Du kan også følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler link til alle nye indlæg og engang i mellem river ældre inspiration frem. Endnu mere madspam? Så kan jeg følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar her, på facebook eller på instagram hvis du har ris, ros eller spørgsmål. Jeg svare selvfølgelig så snart jeg har tid.
[…] Mandag: kylling kødboller i tomatsovs med pasta. […]
[…] som det også tydeligt ses på bloggen. Men du kan også med fordel lave kylling boller i karry, kylling kødboller med pasta og tomatsovs, kødboller af kylling med karryris eller kylling frikadeller med tilbehør. Du kan […]