Frikadeller med pastasalat.

Mexicansk lasagne.

Aftensmaden tirsdag bestod af lasagne – men ikke en traditionel en af slagsen, jeg gav mig nemlig i kast med en mexicansk version med en sammentidig krydderede og ostet smag.

photogrid_1520454296285

Jeg lavede for noget tid siden en baconlasagne, den opskrift finder du her.

Lasagne er en børnefavorit – denne er dog i den voksne ende af skalaen, men det betyder ikke at børnene ikke kan spise med, mine 2 piger synes ihvertfald at den var ok. Jeg selv var vild med den, mens Jesper sagde “jeg kan ikke smage noget, men jeg kan alligevel smage at den er krydderet og at den smager godt”. Jesper har været forkølet siden i fredags – som i “jeg er ved at dø”-forkølet, en god omgang mande”influenza” er det nok. Han er forkølet, har ondt i halsen og så har han googlet sig frem til at han måske har bihulebetændelse – men han synes alligevel ikke at han vil spilde lægens tid, for det går jo nok over? Jeps .. sådan en mand har jeg også..

Nå men ihvertfald var dommen over lasagnen virkelig god!

photogrid_1520454205803

Vil du gerne have mexicansk, men ikke en lasagne – så kan jeg kun anbefale denne tortilliatærte.

Lasagnen var desværre ikke den sundeste – men tilgengæl kan man jo så blot spise lidt mindre. Jeg havde dog alligevel inkorporeret lidt grøntsager og så kan man bruge fuldkornspasta, hvilket også øger sundhedsværdien en smule – jeg bruger normalt fuldkornspastaplader, men sidst jeg købte dem havde jeg bedt Agnes hente dem i Rema1000, og da pakken var mørk da hun lagde den i vognen, tænkte jeg ikke videre over det – men det var altså ikke fuldkorn, derfor har jeg blot brugt almindelige plader.

photogrid_1520454122178

Når vi får lasagne skal der helst en god ostesovs til – jeg plejer at lave den selv, men igår skulle det gå hurtigt og jeg brugte derfor en moneysovs vi havde i skabet – men det smager nu også virkelig godt!

photogrid_1520454153287

Er du mere til den traditionelle lasagne med hjemmelavet tomatsovs og bechamelostesovs, så har jeg tidligere lavet en opskrift med netop det, den finder du her.

4 personer.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

photogrid_1520454346253

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
1 rødløg.
4 store gulerødder.
1 pose tacospice.
1 glas salsa.
2.5 dl mælk.

1/3 pakke lasagneplader.
½ liter moneysovs.
150 gram cheddarost.

½ salathoved.
½ agurk.
1 lille dåse majs.

photogrid_1520454181882

Fremgangsmåde:
1. steg kødet i en gryde.
2. hak løg og skær gulerødder i tern.
3. tilsæt grøntsager til det brunet kød.
4. tilsæt salsa, tacospice og mælk og lad det simre i ca 5 minutter.
5. tænd ovnen på 200 grader varmluft.
6. find et ildfast fad, put lidt moneysovs i bunden og nogle skefulde kødsovs ovenpå. Dæk alt sovsen med plader.
7. fortsæt med moneysovs, kødsovs, plader, moneysovs, kødsovs, plader og afslut med plader og kødsovs øverst.
8. drys cheddarost på toppen og sæt lasagnen i ovnen i ca 30 minutter.
9. skær salat i strimler og agurk i skiver – det skal sammen med majsene drysses på toppen når lasagnen er færdig.
10. mærk i lasagnen med en kødnål eller en gaffel om pladerne er gennemstegt og drys salat, agurk og majs  på toppen lige inden den serveres.

photogrid_1520454247507

Velbekommen.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller med pastasalat.