Denne opskrift på tortilla pandekager med fyld er nem vegetarisk aftensmad til børn og voksne. Det er hurtigt at lave og passer dermed perfekt ind i en travl hverdag med børn. Du kan sagtens bruge resterne i madpakken, hvor de nemt kan varmes i mikroovnen på arbejdet eller spises kolde.
Jeg kan godt lide at servere noget gnavegrønt til retter som denne. Så man sikre sig at specielt børnene får lidt grøntsager ind i deres kost. Gnavegrønt som agurk, peberfrugt, tomater og gulerødder er altid et hit herhjemme. Men ellers kan man også gå den mere fancy vej med både bladselleri, rødbeder og radiser.
Tortilla pandekager med fyld
Når menuen står på tortilla pandekager med fyld, så står den oftest på den mexicanske variant med oksekød, cheddarost og grøntsager. Alternativt står den på quesadillas som også altid er et kæmpe hit. Men denne gang har jeg valgt at lave vegetarisk aftensmad til børn og voksne ved at kombinere kartoffelmos og tortilla pandekager. Begge dele er børnefavoritter herhjemme og børnene spiser alligevel ikke helt vildt meget kød. Med mindre jeg servere laks selvfølgelig. Det er mest Jesper der føler et afsavn herhjemme når jeg ikke servere kød. Men han er omvendt ret åben overfor alle mine ideer i køkkenet, så alt er helt bestemt godt alligevel.
Du kan også putte andre grøntsager i dine tortilla pandekager med fyld. Du kan for det første koge grøntsager sammen med kartoflerne og dermed får en lækker grøntsagsfyldt mos. Du kan også stege nogle svampe, porre eller andet og røre sammen med den færdige kartoffelmos inden du ruller dine tortilla pandekager med fyld sammen.
Hvis du heller vil have vegansk i stedet for vegetarisk aftensmad kan du vælge at bruge en mælkefri smør til mosen og derudover droppe osten. Det kan man sagtens, men jeg er mega ostepige, så jeg synes selvfølgelig at det høre sig til i disse tortilla pandekager med fyld.
Du kan med fordel lave skønne vegetariske pirogger – både til frokost, aftensmad og i madpakken.
Vegetarisk aftensmad til børn og voksne
Jeg forsøger at få flere kødfrie måltider integreret i vores hverdag herhjemme. Det betyder ikke at vi går ned på den gode smag, for den er vigtig uanset hvilken ret der kommer på bordet. Smagen af en blød og lækker kartoffelmos, grøntsager og mozzarella ost sammen med de sprøde tortilla pandekager er en skøn kombination. Vegetarisk aftensmad til børn og voksne hvor man ikke føler at der mangler noget som helst er skønt!
Hvis du ikke har lyst til vegetarisk aftensmad, så kan du også sagtens servere lidt kyllingestrimler i dine tortilla pandekager med fyld. Du kan også putte en omgang kødsovs i pandekagerne, så det minder lidt om en kartoffelmos med kødsovs der så er pakket ind i tortilla pandekager.
Vil du prøve en anden vegetarisk ret? Så prøv min ristaffel med kikærter i karrysovs.
Tortilla pandekager med fyld - vegetarisk aftensmad
Ingredienser
tortillia pandekager med fyld
- 6 bagekartofler
- 1 terning grøntsagsboullion
- 25 gram smør
- salt
- peber
- 1 rød snackpeberfrugt
- 150 gram ærter
- 100 gram mozzarellaost
- 6 tortilliapandekager
Gnavegrønt
- 4-5 gulerødder
- ½ agurk
- 1 rød snackpeberfrugt
Sådan gør du
- Start med at skrælle dine kartofler. Skær dem i små tern.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kog dine kartofler i vand med din boullionterning til de er møre og klar til at mose.
- Skræl dine gulerødder og skær i stænger. Skær dine agurker og dine to peberfrugter i stænger. Skær halvdelen af dine peberfrugt stænger i små tern. Den anden halvdel er til gnavegrønt.
- Mos dine kartofler. Tilsæt smør. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt ærter og dine peberfrugt tern i din kartoffelmos.
- Fordel din kartoffelmos på dine pandekager. Put ost ovenpå mosen og rul dem sammen.
- Put dine tortillaruller i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen cirka 10 minutter.
- Server dine tortillaruller med dine grøntsagsstænger.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier. Vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram. Her er du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor. På den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: tortillapandekager […]
[…] Vil du prøve mine kødfri fyldte tortillaruller? […]