Jeg modtager jævnligt forespørgsler på budgetmadplaner fra jer, og jeg vil bestræbe mig på at få dem udarbejdet lidt oftere end jeg hidtil har gjort. Jeg ved nemlig godt at jeg slet ikke får det prioriteret nok desværre. Denne budget madplan udkommer lige i tide til at spare lidt på madposten her i december hvor det i mange familier kan være svært at få økonomien til at hænge helt sammen.
Hvor mange personer er denne budget madplan lavet til?
Som mine andre madplaner er denne billig madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan ender denne uge på 339,25 kr. – hvilket selvom det er over de 300 kroner jeg plejer at ligge på, stadig er super billigt for varieret mad til syv dage med både fisk og grøntsager. Jeg har taget udgangspunkt i rema1000 priser ifølge appen.
Du kan også prøve mine andre budgetmadplaner lige her.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan på budget – med opskrifter. Jeg har lavet nogle af opskrifterne specielt til dette indlæg, for at spare penge, så billederne er ikke nødvendigvis præcis af disse retter, men nogle lignende. Priserne er baseret på de billigste dagligvare i rema1000, jeg køber oftest økologisk og mærkevarer men det giver ingen mening i en sparesituation.
I denne madplan på budget er der billeder af tidligere retter, nogle af dem er præcise genskabelser, andre er blot lignende retter. Det er beskrevet under hver ret, hvilke ændringer i skal gøre.
Hvis du hellere vil se min normale madplan, så kan du finde en af de seneste her.
Specielt om økonomien i denne budget madplan
I denne budget madplan er der brugt 57 kroner på krydderier, olie, boullion, ketchup og mel. Ingredienser man oftest har i sit køkken, men som jeg har valgt at tage med for at give et helt retvisende billede. Hvis du har disse ingredienser kan du lave denne madplan for blot 282 kroner i stedet for 339 kroner. Det er altså en varieret madplan med både kylling, svinekød, kødfri aftensmad og fiskepålæg der kan laves for 282 kroner hvis du har et basislager og 339 kroner hvis du skal købe alt fra bunden.
Du kan desuden bruge denne madplan hvilken som helst uge, da jeg ikke tager højde for tilbud eller bruger sæsonvarer i madplanen.
Mandag: Kylling kødboller i karry med kartofler
Denne opskrift er lavet helt efter planen. Det smager fantastisk og er en opskrift som både børn og voksne herhjemme elsker!
Det skal du bruge:
500 gram kartofler
1 tsk salt
1 boullionterning (grøntsagssmag)
400 gram hakket kylling
½ løg
1 æg
20 gram smør
4 spsk karry
2 spsk mel
2 dl fløde
frisk persille
Tirsdag: Remas oksekødssuppe med suppeurter og flute
I anledning af det kolde vejr skal der selvfølgelig suppe på menuen. Jeg har valgt en købt suppe, for at spare penge. Det er blot rema1000’s oksekødssuppe med ekstra suppeurter, flutes og smør på toppen. Billedet er blot fra en af mine tidligere opskrifter på klar hønsekødssuppe – den variant i finder her er ris og kødfri.
Det skal du bruge:
1 pakke oksekødssuppe
1 pose suppeurter
1 flute
Smør til brødet
Det skal du gøre:
- Varm suppen i en gryde. Lad den stille og roligt smelte.
- Når alt suppen er smeltet putter du suppeurter i. Mængde efter ønske.
- Brødet varmes i ovnen og serveres med lidt smør.
Onsdag: svensk pølseret med kartofler
En skøn svensk pølseret med cremet tomatsovs og røde pølser. Nemt og lækkert! Brug persille på toppen i stedet for purløg.
Det skal du bruge:
500 gram kartofler
300 gram røde pølser
1 helt løg
20 gram smør
3 spsk paprika
1 dåse tomatpure
2-3 dl mælk
1 tsk mel
1-2 dl fløde
salt
peber
boullionterning
Torsdag: biksemad af resterne
Biksemaden her er lavet ud fra de overskydende ingredienser denne uge. Vi får ofte biksemad når vi har overskydende kartofler hjemme, nemt og lækkert. Kog 1 kilo kartofler og gem 200 gram til din frittata i morgen.
Billedet af biksemaden herunder er blot til inspiration. Den version i skal spise i denne uge er med røde pølser og ekstra mange grøntsager.
Det skal du bruge:
1 pande med:
800 gram kartofler (resten)
200 gram røde pølser
½ Rå løg
1 pande med stegte grøntsager:
½ Rå løg i grove tern.
Bønner.
Mix af ærter og gulerødder.
Tilbehør:
4 æg til spejlæg
Ketchup
Det skal du gøre:
- Start med at skrælle dine kartofler og skære dem i små stykker. Kog dem (inkl. de 200 gram til i morgen) i letsaltet vand.
- Skær dit løg i grove tern. Skær dine pølser i mindre stykker.
- Når dine kartofler er kogte, varmer du en pande. På panden steger du dine kartofler, pølser og halvdelen af dine løg i en smule olie.
- På en anden pande steger du bønner, ærter, gulerødder og løg i lidt olie.
- På en tredje pande steger du dine 4 spejlæg. Server din biksemad med grøntsager ved siden af, spejlæg og ketchup.
Fredag: Frittata med grøntsager
En skøn frittata med grøntsager i – serveret med bønner og bacon på toppen. Det eneste der er ændret i opskriften er at der er baugettes til retten i stedet for bollerne. Det vælger du dog selvfølgelig selv.
Det skal du bruge:
200 gram tilberedte kartofler i tern
olie
150 gram ærter og gulerødder
10 æg
salt
peber
200 gram bacon i tern (jeg brugte de helt små finthakket tern)
300 gram bønner (frost)
1 helt løg
1 flute der lunes i ovnen
smør til brødet
Lørdag: flutes med tunsalat
Disse flutes er varmet i ovnen med smør på den ene halvdel og cheddarost på den anden side. Derefter er der smurt tunsalat på. Nemt og lækkert! Du kan med fordel smide lidt frisk iceberg salat og agurk, hvis du har det på lager eller gerne vil bruge lidt ekstra penge.
Billedet her er også blot til inspiration. På billederne er brugt ciabattabrød og en hjemmelavet tunsalat – ikke en købt version og de billige flutes, som jeg dog har valgt af økonomiske årsager her.
Det skal du bruge:
2 flutes
Smør
1 pk tunsalat
Revet cheddarost
Det skal du gøre:
- Dine 2 Flutes skæres over i to, begge toppe smøres med lidt smør og bundene drysses med ost inden de sættes i ovnen ved 180 grader til de er sprøde og osten smeltet.
- Fordel din tunsalat på dine flutes og nyd dem varme.
Søndag: one pot boller i karry
Jeg har valgt at springe over gnavegrønt i denne opskrift, for at holde prisen nede. For at få flere grøntsager i denne ret, har jeg i stedet skrevet suppeurter på ingredienslisten. Jeg har desuden skrevet ris i kogepose på, da de er billigst. Men du kan sagtens klippe kogeposerne op eller bruge løse ris hvis du har dem på lager, det gør jeg normalt.
Retten er baseret på medister som oftest kan købes helt ned til 15 kroner, men jeg har taget standard prisen på 30 kroner med i regnskabet.
Det skal du bruge:
olie
2 spsk karry
1 styk medisterpølse
3 dl ris
1 dåse kokosmælk
salt
suppeurter
Det skal du gøre:
Følg opskriften som der er linket til i overskriften. Tilføj suppeurterne de sidste 5 minutter inden retten serveres.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste herunder, kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager. Jeg forudsætter ikke at man har et basislager, men de fleste har nok eksempelvis salt, peber og olie.
Indkøbsliste til en uges budget madplan:
Kolonialvarer: (55,4kr.)
2 pk flutes 7,90 kr.
Grøntsagsboullion 4,95 kr.
2 kilo hvedemel 6,95 kr.
Ketchup 9,95 kr.
500 gram ris 4,25 kr.
400 ml kokosmælk 8,95 kr.
Solsikkeolie 9,95 kr.
1 dåse tomatpasta 2,50 kr.
Krydderier: (19,35 kr.)
groft salt 2,50 kr.
peber 6,95 kr.
karry pulver 4,95 kr.
paprika 4,95 kr.
Mejeri og kølevarer: (124,25 kr.)
200 gram bacon i tern 11,95 kr.
500 gram hotdogpølser 23,95 kr.
200 gram tunsalat 11,95 kr.
½ liter piskefløde 19,95 kr.
15 æg 23,50 kr.
1 liter skummetmælk 8,50 kr.
250 gram smørbart 12,50 kr.
150 gram revet cheddarost 11,95 kr.
Kød: (57,90 kr.)
450 gram hk. kylling (7-10%) 27,95 kr.
500 gram medister 29,95 kr.
Grøntsager: (31 kr.)
2 kilo kartofler 15 kr.
1 kg løg 9 kr.
1 potte persille 7 kr.
Frostvarer: (51,35 kr.)
700 gram haricots verts 10,50 kr.
1000 gram oksekødssuppe 16,95 kr.
900 gram suppeurter 10,95 kr.
750 gram ærter og gulerødder 12,95 kr.
i alt kun 339,25 kr.
Din pris er måske endda endnu lavere, da flere af ingredienserne er basisvarer man ofte finder i sine skabe, som krydderier og mel.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en anden madplan på budget her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!