Selvom foråret og sommeren i den grad lader vente på sig, så var menuen i vores husstand i dag virkelig sommerlig. Vores menu stod nemlig på en skøn traditionel klassisk kold kartoffelsalat og frikadeller som min farfar ville lave dem. Smagfuld, nem og lækker hjemmelavet kartoffelsalat opskrift.
Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Denne klassisk kold kartoffelsalat er baseret på stegte kartofler – det giver kartoffelsalaten et ryk op i et højre niveau end ellers, og jeg er vild med den lidt crunchy fornemmelse der blander sig med mayoens fede smag. Det er klart et plus for retten.
Jeg synes frikadeller helst skal være rimelig neutrale i smagen, salt, peber og hakket løg er min favorit ingredienser til frikadellerne. Nogle bruger mel til frikadeller, men jeg synes faktisk at det giver mere mæthed og fylde at spække dem med havregryn – det trick lærte jeg tilbage i tiden af min farfar som generelt er genial i et køkken.
Klassisk kold kartoffelsalat – tilbehør til grillmad
Når der skal grilles så er en klassisk kold kartoffelsalat opskrift et sikkert hit som tilbehør til grillmad. Den kan laves på forhånd og det er både nemt til en selv eller hvis man har gæster.
Jeg elsker at servere min kartoffelsalat til:
- Hjemmelavet frikadeller
- Stegt mørbrad
- Sparibs med BBQ sovs
- Alle slags kylling
- Forskellige stege
Du kan servere det til nærmest hvad som helst, kun fantasien sætter grænser. Frikadeller er klart en favorit hos de fleste børn og mine er ingen undtagelse i den sammenhæng. Hvis du har børn der ikke “kan lide” løg, kan de blendes inden de puttes i – så giver de også en bedre smag til kødet. Jeg plejer blot at hakke dem fint, det brokker pigerne sig aldrig over.
Du kan også tilføje lidt grøntsager i form af agurk og gulerødder som gnavegrønt eller en almindelig salat. Jeg glæder mig virkelig til majskolber er på market igen, så kunne det også være et godt indspark til retten, mums!
Lækre frikadeller og klassisk kold kartoffelsalat - hjemmelavet kartoffelsalat opskrift.
Ingredienser
Frikadeller
- 500 gram hakket svinekød
- 1 dl havregryn
- 1 æg
- 1 rødløg
- lidt mælk
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- smør til stegning
Klassisk kold kartoffelsalat
- 1 kilo små kartofler
- salt
- peber
- olie
- 250 gram cremefraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 håndfuld hakket purløg
Sådan gør du
- Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
- Put kartoflerne i et fad med salt, peber og olie, fordel det godt på kartoflerne.
- Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft. De skal gerne laves i god tid da de skal nå at køle ned. Kartoflerne skal bages i ovnen ca 35-45 minutter.
- Mens kartoflerne er i ovnen starter du på frikadellefarsen - den har nemlig godt at at trække indtil frikadellerne skal formes og tilberedes.
- Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
- Stil farsen på køl til du er klar til at lave frikadeller.
- Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. Husk at vende dem efter ca. 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
- Bland mayonnaise, cremefraiche og hakket purløg godt sammen og bland de afkølede kartofler i lidt efter lidt.
- Server straks derefter.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] du hellere have en anden kartoffelsalat? Så kan du prøve nogle af mine tidligere opskrifter her: Klassisk kartoffelsalat. Pikant kartoffelsalat. Kartoffelsalat med fetacreme. Pesto kartoffelsalat. Kartoffelsalat med […]
[…] Søndag: klassisk kartoffelsalat […]
[…] Klassisk kartoffelsalat med ovnbagte kartofler. […]