Herhjemme forsøger vi virkelig at spise mere fisk i hverdagen – for det meste er det laks der er på menuen, det elsker børnene nemlig. Engang i mellem giver jeg mig dog også i kast med andre fisketyper, og en af de ting jeg oftest laver er fiskefrikadeller.
Jeg har også delt en masse super lækre retter med laks, blandt andet denne.
Selvom jeg er madblogger og ret god til det der madlavning – hvis jeg selv skal sige det, så går det altså ikke altid helt perfekt. Denne gang kom jeg blandt andet til at tage den forkerte fisk op af fryseren i min morgentræthedståge – og så glemte jeg desuden den super vigtige kartoffelmel i mine fiskefrikadeller – det resulterede selvfølgelig i sammenklasket fiskefrikadeller fordi de var alt for vandholdige grundet den forkerte fisk og den manglende kartoffelmel. But heeey, alt kan ikke altid være perfekt vel? Hovedsagen er at fiskefrikadellerne smager godt, og jeg lover at opskriften herunder altså er gennemprøvet flere gange før – jeg kiksede bare denne gang, typisk når der skal tages billeder ikke? Egentligt kan jeg godt lide at dele mine fejl med jer – at vise jer at det sgu er ok ikke altid at lave “perfekt” mad, men at det også kan gå galt i mit køkken. Så længe jeg kan stå inde for at opskriften er gennemprøvet og lækker, så betyder det intet for mig at det er kikset den dag jeg valgte at tage billeder af retten.
Som tilbehør til retten har jeg lavet nogle lækre timian gulerødder og kartofler og en skøn cremet krydderurtcreme med både dild, persille og purløg, virkelig lækkert og vanedannede. Du kan også smide nogle finthakket løg i cremen, rødløg og hvidløg er klart mine favoritter.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time.
Heraf arbejdstid: 40 minutter.
Ingredienser:
Fiskefrikadeller:
500 gram torsk.
1 løg.
2 æg.
1 tsk kartoffelmel (eller lidt mere ved behov)
Mælk efter behov.
Salt.
Peber.
Kartofler/grøntsager:
400 gram kartofler.
300 gram gulerødder.
Olie.
Timian.
Salt.
Peber.
Krydderurtcreme:
5 spsk cremefraiche.
2 spsk mayonnaise.
1 god håndfuld persille.
1 god håndfuld dild.
1 god håndfuld purløg.
Salt.
Fremgangsmåde:
1. Hak dine torskefiletter fint – evt. i en foodprocesser. Hak et løg og bland i torskefarsen sammen med 2 æg, kartoffelmel, mælk og smag til med salt og peber – jeg brugte ca. tsk af hver.
2. Stil farsen på køl.
3. Vask og rens kartofler og gulerødderne og skær det i mindre stykker. Put kartofler og gulerødder i et fad. Bland olie, timian, salt og peber sammen med kartoflerne/grøntsagerne. Spar endelig ikke på timianen, det skal bare svømme i det.
4. Stil kartoflerne i ovnen i 35-45 minutter ved 180 graders varmluft.
5. Hak dine krydderurter og bland sammen med mayonnaise og cremefraiche. Smag cremen til med salt og stil på køl.
6. Dine fiskefrikadeller skal nu steges. Varm en pande godt op, og form dine fiskefrikadeller i lidt olie. De skal blot klattes på en pande i små runde portioner.
7. Vend dine fiskefrikadeller en enkelt gang, til de gennemsteges.
8. Server dine fiskefrikadeller med kartofler, gulerødder og masser af lækker krydderurtecreme.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.
[…] Fiskefrikadeller med timian garniture og krydderurtcreme. Min krydderurtcreme fremgår nu for tredje gang på denne liste, men det skyldes simpelthen bare at det smager fantastisk til fisk! Denne gang serveres den til disse skønne fiskefrikadeller, som smager skønt og serveres med en skøn garniture med timian på. […]
Der mangler opskrift på hvad der skal bruges til fiskefrikadellerne
Tusind tak for din besked. Jeg ved ikke helt hvad jeg har lavet, men jeg mistænker lidt at jeg har fået slettet lidt af min opskrift i en redigering, den var der fra starten 🙂
Jeg har netop skrevet det op igen!
Igen, tak fordi du gør mig opmærksom på dette 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] kartofler, ovnbagte rodfrugter, gratineret grøntsager, ovnkartofler, små hvidløgskartofler, timian garniture, bacon flødekartofler, sesam gulerødder, pommes Anna eller smørbagte […]