Overskriften kunne lyde som en sær skrivefejl, men den er god nok, lørdagsmenuen var cheeseburger med cheeseburgerkebab og mums hvor var de gode! Det er egentligt bare en cheeseburger, som lige er flyttet en level op af rangstigen. Cheeseburgerkebab er super saftigt og lækkert og osten giver en skøn smag til kødet når det tilberedes sammen.
Jeg har ofte selv bagt bollerne (du kan finde sådan en opskrift her), men sådan en gang øko brioche boller er ikke at kimse af, og så lå de tilfældigvis i fryseren i fakta da jeg handlede, det må være ment to be! Dressingen køber jeg ofte, jeg har noglegange lavet den selv, men smagen er endnu ikke blevet helt perfekt, så jeg har endnu ingen opskrift at dele ud af på den front, det er dog et område jeg arbejder videre på. Denne gang blev det en øko-burgerdressing, som i kan se på billedet, mums!
Jeg har brugt salat, tomat, agurk og løg som fyld. Bollerne er smurte med aioli og så er der lagt en skive cheddarost i bunden og godt med kød ovenpå salaten. Endnu en god ting ved dette Cheeseburgerkebab er helt klart at man selv bestemmer mængden, man kan putte en masse i, eller nøjes med lidt mindre.
Vi lavede 4 burgere, en til mig, en til Jesper og 2 til pigerne, de spiste dog kun en enkelt burger samlet, så den sidste burger var til overs. Jeg synes personligt at der var rigeligt mad i denne burger, men man kan selvfølgelig også spise to hvis man er ekstra sulten. Burgeren serveres med en standart salat eller pomfritter alt efter det humør man er i og det sundhedsniveau man ønsker, for burgeren i sig selv er på ingen måde sund..
Jeg lavede cheeseburgerkebab af 1 kilo hakket kød, men 500 gram havde været mere end rigeligt. Vi frøs halvdelen ned til en anden ret. Jeg har taget udgangspunkt i 500 gram i opskriften, men vælg den mængde du ønsker.
Mængde: 4 burgere.
Forberedelsestid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
4 skiver cheddarost.
Salt.
Peber.
4 Brioche burgerboller.
4 skiver cheddarost.
2 tomater.
1/2 iceberg salat.
1/2 agurk.
1 løg.
Aioli.
Burger dressing.
Fremgangsmåde:
1. Del kødet i 6 lige store dele, og form dem til bøffer. Krydder dem med salt og peber på begge sider.
2. Find nogle spyd frem til at sætte i bøftårnet. Mit væltede en smule i ovnen, det kan afhjælpes ved at sætte et stort halvt løg i bunden, men jeg havde kun lige nok til vores burgere, så jeg prioterede dette.
3. Sæt evt. løget i bunden af et ildfast fad, så det står stabilt, put skiftevis en bøf og et stykke ost ovenpå hinanden, start og afslut med en bøf.
4. Cheeseburger tårnet skal i ovnen ca. 1 time på 180 grader varmluft.
5. Klargør salaten med du venter.
6. Når cheeseburger tårnet kommer ud af ovnen sætter du bollerne ind i stedet, de skal blot lunes.
7. Skær cheeseburger tårnet i stykker så du har kebab i stedet.
8. Samle din cheeseburger, aioli smurt på top og bund, et stykke ost på bunden, salat, tomat, agurk og løg på bunden, cheeseburgerkebab ovenpå og afslut med lidt burgerdressing.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Lørdag: cheeseburger med cheeseburgerkebab […]
[…] Søndag: cheeseburgerkebeb burgers […]