Har du prøvet at lave hjemmelavet træstammer af kagerester og smeltet chokolade? Min opskrift på hjemmelavet træstammer er en halloween kage edition men du kan sagtens lave dem uden farve og pynt og dermed have helt klassiske hjemmelavet træstammer af kage rester.
Halloween kage edition
Jeg elsker at bage kager, men der er ikke sådan helt vildt mange opskrifter på kage her på bloggen. Det skyldes primært at jeg oftest bager på slum og at mine ting bliver virkelig grimme fordi børnene er med og får frie hænder til pyntning. Det er dog også noget jeg prøver at blive “bedre” til og det går faktisk udmærket ihvertfald her til halloween med at få nogle bageopskrifter fra hånden og ind på bloggen.
Opskrift på hjemmelavet træstammer af kagerester
Når det er gået bedre skyldes det primært at børnene har været med og at jeg har accepteret at tingene ikke nødvendigvis ser ud som jeg havde tænkt, så længe det bare smager skønt, og det gør disse hjemmelavet træstammer af kagerester uagtet at de godt kunne være kønnere.
Mangler du stadig halloween inspiration? Jeg har lavet flere forskellige opskrifter gennem tiden her på bloggen, du kan blandt andet prøve følgende:
- Mumie pølsehorn med almindelig dej i stedet for butterdej hvis du ikke er fan af butterdejen.
- Små pizzaer der er klædt ud som monster og med edderkopper på.
- Når vi er ved edderkopperne kan du også lave oreo edderkopper med kindersurprice.
- Halloween burgers med cheddarost og salat.
- Mini halloween buffet med nachos, pølsehorn og græskargrøntsager.
- Halloween cookies med smørcreme.
Opskrift på hjemmelavet træstammer - halloween kage edition
Ingredienser
Træstammer
- 150 gram mørk chokolade (smeltet)
- 800 gram kagerester (du kan også købe billige kager i supermarked hvis du ikke har nogle kagerester)
- 100 gram revet marcipan
- Romessens (mængde efter præference)
- 2 spsk hindbærmarmelade
Pynt og overtræk
- 200-300 gram marcipan
- grøn pastafarve
- 250 gram mørk chokolade
- Krymmel
- 25 gram hvid chokolade (eller sukkerøjne som du klistre på med mørk chokolade hvis du ikke vil bøvle med så lille en mængde hvid chokolade.)
Sådan gør du
- Smelt chokoladen til træstamme "dejen" over vandbad.
- Find derefter en røremaskine frem (eller alternativt en stor skål og en håndpisker)
- Bræk kagen i mindre stykker i skålen. Put øvrige ingredienser til "dejen" i skålen også (rom essens (jeg brugte 2 spsk men vurder selv mængden og smag til længere nede i opskriften), marmelade, smeltet chokolade og revet marcipan).
- Bland dejen godt sammen i din røremaskine eller med din håndmixer.
- Smag til med ekstra rom essens ved behov.
- Form din dej til aflange pølser med flade ender. Du kan selv bestemme om de skal være store, mellem eller små. Jeg lavede 10 ud af denne portion.
- Stil dine træstammer på en tallerken eller i et fad i køleskabet og lad det samle sig og køle ned.
- Bland nu din marcipan med farve. Jeg brugte omkring en tsk pastafarve men vurder selv hvor meget du føler er nødvendigt løbende.
- Rul din marcipan ud - så tyndt som muligt. Skær passende stykker. Jeg målte mine træstammers længde på mit marcipan og skar bånd der passede med en samling i bunden. Rul marcipanbåndene omkring dine
- Smelt din pyntechokolade over vandbad
- Rul marcipanbåndene omkring dine træstammer og dyb enderne af dine træstammer i chokoladen. Jeg dyppede derefter straks den ene ende i krymmel for at lave "monsterhår" på mine træstammer.
- Læg dine træstammer på bagepapir og lad chokoladen størkne.
- Lav derefter øjne og mund med den resterende chokolade (jeg brugte hvid chokolade nederst på øjnene, lod det størkne og puttede derefter mørk chokolade ovenpå.)
- Dine træstammer kan fint holde sig på køl et par dage.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!