Jeg har lavet disse skønne halloween burgers med butterdej som bolle. De smager virkelig lækkert og er super fine hvis jeg selv skal sige det. Jeg har igennem årene lavet forskellige opskrifter på halloween aftensmad og i år er ingen undtagelse. Der skal jo lidt nyt til hvert år.
Opskrift på halloween aftensmad.
Når det kommer til halloween synes jeg det er mega hyggeligt med halloween fester og masser af uhygge og lækre snacks. Jeg elsker personligt at lave halloween menuen lidt snack agtig. Man kan på den måde få flere forskellige små retter og ikke bare en enkelt stor ret. Disse halloween burgers med butterdej har jeg lavet i to udgaver. Både en indbagt udgave og en mere klassisk burger med top og bund af butterdej. Begge opskrifter finder du her i indlægget og du kan også gå med begge to som jeg gjorde.
Du kan også sagtens lave dine halloween burgers med en burger bolle dej. Det kræver bare at din overbolle er ret tynd for at kunne få de fine ansigter “tegnet” på dem. Alternativt kan du lave din overbolle i to dele hvor du laver en tynd top med ansigt på som du “limer” ovenpå en lidt tykkere top med lidt sammepisket æg. Det er dog ikke lige så nemt at få flotte ansigter i gærdej som i butterdej.
Du kan også lave mine små halloween pizza’er med edderkopper på.
Skønne halloween burgers med butterdej.
Halloween burgers med butterdej som top og bund eller som indbagte burgers smager skønt. Jeg laver dem ret meget som klassiske cheeseburgers og det var et kæmpe hit hos børnene både de indbagte og de mere almindelige. De indbagte skal have en hvis størrelse for at de kan “limes” ordenligt sammen. Hvis du gerne vil lave de små burgers som en del af en halloween buffet ville jeg klart lave dem som mini burgers. De kan nemmere tilpasses i størrelsen og man kan fylde salat i fra starten i stedet for at man skal serverer det ved siden af de indbagte burgers hvor vi alle godt ved at mange børn vil hoppe udenom salaten i det tilfælde.
Skønne halloween burgers med butterdej - opskrift på halloween aftensmad
Ingredienser
- 1 rulle butterdej (eller en pakke fra frost med 6 små plader, det brugte jeg denne gang med en rulle havde været nemmere)
- Æg eller mælk til pensling.
- 400 gram hakket oksekød.
- Salt.
- Peber.
- Cheddarost.
- 1 helt almindeligt løg.
- Salat.
- Tomat.
- Agurk.
Eventuelt
- Ketchup eller dressing.
Sådan gør du
- Start med at vælge om du vil lave indbagte burgers eller de små mini burgers. Hvis du laver indbagte burgers skal du trykke store stykker ud af din butterdej og hvis du hellere vil have de små burgers er størrelsen lidt underordnet.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft så den kan varme op.
Små burgers
- Find en udstikker i den korrekte størrelse. Tryk alle de cirkler ud der er plads til i butterdejen. Når du har trykket cirklerne ud tæller du dem. Du skal bruge to cirkler til hver. Jeg havde 12 cirkler - 6 store og 6 små. Jeg lavede derfor 6 bøffer af mit kød. Lav det antal bøffer der passer til dit antal cirkler.
- Lav ansigter på halvdelen af dine cirkler. Du kan her slippe kreativiteten løs, kun fantasien sætter grænser.
- Smid dine cirkler på en bageplade, pensel dem med mælk eller æg og lad dem bage i ovnen cirka 8 minutter.
- Steg dine burger bøffer imens de er i ovnen.
- Når dine bøffer er på panden kan du skære salat, agurk, tomat og løg ud.
- Nu skal du samle dine burgers med bøffer, cheddarost og grøntsager. Du kan også sagtens smide noget ketchup i for et mere blodigt look.
Indbagte burgers
- Find en udstikker i den korrekte størrelse. Tryk alle de cirkler ud der er plads til i butterdejen. Når du har trykket cirklerne ud tæller du dem. Du skal bruge to cirkler til hver. Jeg havde 12 cirkler - 6 store og 6 små. Jeg lavede derfor 6 bøffer af mit kød. Lav det antal bøffer der passer til dit antal cirkler.
- Steg nu dine bøffer med lidt salt og peber på.
- Mens bøfferne steger kan du lave ansigter på halvdelen af butterdejen. Her er det blot fri fantasi.
- Skær dine løg ud i ringe.
- Læg en bøf på hver af dine butterdejscirkler, dem uden ansigter.
- Læg cheddarost og løg ovenpå bøffen. Afslut med en butterdejscirkel med ansigt på, tryk kanterne sammen.
- Find en bageplade med bagepapir og læg dine indbagte burgers hen på bagepladen. Bag det i ovnen cirka 15 minutter til butterdejen er færdigbagt.
- Skær grøntsager ud så du kan servere det hertil.
- Server dine indbagte burgers med lidt salat ved siden af og eventuelt lidt dressing henover.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!