De lækreste blinis pandekager med tun og laks. Perfekte som forret til nytårsaften med fisk. Min opskrift på blinis uden boghvedemel er nem at lave og kræver kun ingredienser du sikkert allerede har derhjemme.
Opskrift på blinis uden boghvedemel
Man ser ofte blinis med boghvedemel men jeg har valgt at lave min opskrift på blinis uden boghvedemel. Det har jeg gjort fordi man typisk ikke har en masse specielle meltyper og ofte heller ikke gider bruge penge på en meltype man ikke skal bruge jævnligt. Jeg forsøger altid at bruge så nemme ingredienser som muligt, for at man slipper for at købe for mange special varer. Blinis uden boghvedemel smager stadig helt fantastisk og sammen med toppingen er de perfekte som forret eller snack til nytår.
Mangler du inspiration til menuen nytårsaften? Så find min liste med masser af gode forslag lige her.
Blinis pandekager med tun og laks
Hvad skal man så fylde på sine blinis pandekager? Jeg har lavet mine med tun og laks denne gang. Tun fra dåse og almindeligt gravet laks er nemt at få fat i og så er det også relativt billige fisketyper heromkring jul og nytår specielt hvor det ofte er på tilbud.
Jeg laver forskellige slags dressing til at putte på fordi jeg synes tun og rødløg smager fantastisk sammen. Du kan også nøjes med en enkelt slags dressing i stedet hvis du synes det bliver for meget. Dressingerne er ret ens og kan hurtigt røres sammen.
Når det kommer til cremefraiche så kan jeg kun understrege vigtigheden i at bruge en fed cremefresie. Det giver altså bare en meget bedre smag til dressingen i forhold til den lettere variant der ofte er mere sur i smagen også. Men det er jo blot min mening, du kan bruge det du har lyst til.
Forret til nytårsaften med fisk
Når vi snakker forret til nytårsaften med fisk er det nok 9 ud af 10 der serverer fisk til forretten. Det forstår jeg virkelig godt, for det er jo super lækkert! Blinis kan både bruges som forret men også som en hapser til dronningens nytårstale hvis man er typen der ser det.
Du kan også lave min tunmousse uden husblas – find opskriften lige her
Blinis pandekager med tun og laks
Ingredienser
Blinis
- 150 gram hvedemel.
- 1,5 tsk bagepulver.
- 1 knsp salt.
- 3 hele æg.
- ¾ dl mælk.
- Smør til stegning.
Dressing med purløg og dild
- 1 dl fed cremefresie.
- 1 bundt purløg.
- ½ bundt dild.
- Salt.
- Peber.
Dressing med rødløg
- 1 dl fed cremefresie.
- 1 helt rødløg.
- ½ bundt purløg.
- Salt.
- Peber.
Fyld
- 1-2 dåse tun i vand eller olie.
- 1 pakke varmtrøget laks.
- frisk dild.
Derudover
- Agurker.
- Gulerødder.
Sådan gør du
- Start med at blande alle de tørre ingredienser til dine blinis pisk derefter dine æg i et efter et og tilføj mælken efterfølgende. Dejen skal være en tyk pandekage dej.
- Steg dem på en pande i små cirkler med lidt smør.
- Lav dressingerne imens dine blinis steger.
- Hak purløg og dild fint, bland med cremefresie og smag til med salt og peber.
- Hak purløg og rødløg, bland med cremefresie og smag til med salt og peber.
- Fordel din dressing og fisken på dine blinis. Jeg laver dem med rødløgsdressing og tun sammen og dild og purløgsdressing med laks.
- Pynt med lidt dild og server dine blinis med gnavegrønt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Blinis med tun og laks […]