Har du prøvet at lave hjemmelavet brændte mandler før? Disse hjemmelavet brændte mandler med lakrids var et kæmpe hit hos både den yngste i familien og mig. Du kan lave brændte mandler med mange forskellige smage men lakrids har en særlig plads i vores hjerter.
Hjemmelavet brændte mandler med lakrids
Jeg har lavet hjemmelavet brændte mandler med både lakrids, nutella, kanel og kakao. Derudover har jeg selvfølgelig også lavet den helt originale smag der bare indeholder vand og sukker. Du kan også sagtens putte en smule vanilje eller kanel i de originale og give dem et lille hint af de smage uden det dominerer. Jeg kan bedst lide at mine mandler er lidt grove i det. Jeg er ikke til de helt glatte, men hvis man er det man bedst kan lide, så kan man blot lade dem være lidt længere på panden.
Vær obs på at skille mandlerne fra hinanden mens de stadig er varme. Så undgår man en kæmpe mandelklump.
Pas på med varmen. Jeg har før præsteret at lave ægte brændte mandler, og det er ikke til at rede. Jeg laver dem på min favorit pande. Nogle gange har jeg forsøgte mig med gryder og andre pander. Men der er bare kæmpe risiko for at det brænder på fordi man ikke er van til at styre den gryde/pande temperaturmæssigt i forhold til brændte mander. Jeg kan derfor kun anbefale at man finder den pande eller gryde der virker og bliver ved med at bruge den hver gang trangen til brændte mandler opstår.
Vil du gerne prøve med andre smage? Så erstatter du blot lakridspulveret med den smag du ønsker i stedet. Du kan også lave nutella mandler i mikroovnen. Brændte mandler i mikroovnen er virkelig en let måde at få brændte mandler på.
Brænde mandler med lakrids
Ingredienser
- 2 dl sukker.
- 1-2 spsk lakridspulver.
- 2 dl mandler.
- ¾ dl vand.
Sådan gør du
- Kom mandler, sukker og lakridspulver på en kold pande. Rør det godt sammen inden du tilsætter vandet. Tænd for panden på middel varme.
- Lad nu vandet begynde at småkoge men husk at røre rundt hele tiden. Det er vigtigt at røre rundt så det ikke brænder på.
- Sukkeret vil sammen med vandet blive til en lækker lakridssirup og nu skal alt vandet blot koges fra siruppen.
- Når vandet er kogt fra bliver det igen til en sukkermasse som langsomt vil smelte igen og ligge sig rundt om mandlerne.
- Når sukkeret har fordelt sig rundt om mandlerne skal de hældes af panden og ligges på et stykke bagepapir. Her skal du sørge for at de ikke hænger sammen og derefter lade dem køle af inden de kan nydes.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!