Søndag aften stod menuen på en græsk lasagne – den smagte vildt lækkert og var fyldt med god smag. Jeg elsker at ekspermentere i køkkenet og da jeg lå og kiggede tidligere opskrifter igennem faldt jeg over min mexicanske lasagne og tænkte at en græsk version da også kunne være lækker!
Vil du hellere smage den mexicanske variant, så finder du opskriften her.
Hvem elsker ikke den skønne smag af pasta, tomatsovs, bechamelsovs og nu også med feta og et græsk twist i form af kalve/svinekød og lækre grøntsager? Jeg gør ihvertfald! Bedst af alt er at der også var rester til madpakken i 2 (!!!) dage – virkelig skønt.
Børnene er også vilde med lasagne, både min almindelige lasagne, den græske lasagne og den mexicanske variant – så tøv ikke med at kaste jer ud i denne opskrift, trods små eller store børn.
Vil du hellere have en klassisk lasagne? Så finder du opskriften her.
Jeg har skrevet en opskrift til jer herunder på min græsk lasagne, og jeg håber at i vil nyde den ligeså meget som jeg!
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
Kødsovs:
1/2 aubergine.
1/2 rød peber.
3 gulerødder.
1 rødløg.
3 fed hvidløg.
1 dåse hakket tomat.
1 boullionterning.
500 gram hakke kalv/svinekød.
5 dl mælk.
Salt.
Peber.
Bechamelsovs:
En god skive smør.
2 spsk mel.
2 tsk muskatnød.
150 gram mozerella.
2 spsk rasp.
Mælk (ca 5 dl).
Derudover:
500 gram pasta.
200 gram fetaost.
Fremgangsmåde:
1. Hak alle grøntsagerne.
2. Steg kødet. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt.
3. Tilsæt hakket tomat, boullion og mælk. Smag til med salt og peber og lad sovsen simre mens du laver bechamelsovs.
4. Tænd ovnen på 180 gram varmluft.
5. Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
6. Find et stort ildfast fad – start med kødsovs, smuldre lidt fetaost ovenpå, læg et lag pasta, put lidt bechamelsovs ovenpå – fortsæt med kødsovs, feta, pasta, bechamel, kødsovs, feta, pasta, bechamel og afslut med en masse bechamelsovs. Drys med lidt rasp.
7. Sæt din lasagne i ovnen ca 30 minutter.
Server gerne din græsk lasagne med en lækker græsk salat (tomat, agurk, rødløg, fetaost og olie), et lækkert flute og en masse tzatziki.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] græsk lasagne med feta og bechamel. En dejlig lasagne med masser af lækker ost og græske toner – både familien og jeg elsker […]
[…] Fredag: græsk lasagne med feta og bechamel. En dejlig lasagne med masser af lækker ost og græske toner – både familien og jeg elsker den! […]