Helt fantastisk opskrift på pasta med hvidløg aka spaghetti med hvidløg. Serveret med de skønneste kødboller af oksekød med fetaost. En skøn kombination af pasta med hvidløg, oksekød og fetaost. Nemt og lækkert!
Pasta med hvidløg
Min pasta med hvidløg laver jeg oftest med spaghetti. Men du kan bruge stort set alt hvad du har lyst til af forskellige pasta og spaghetti typer. Jeg er personligt bare virkelig glad for spaghetti. Spaghettien optager smagen virkelig godt, og så har den en forholdsvis kort kogetid som gør den ideel at bruge på travle dage sammenholdt med andre typer pasta.
Mine børn er også kæmpe fan af spaghetti, og selvom de her ikke spiste kødbollerne så spiste de store mængder pasta med hvidløg og en smule ketchup på toppen. Standard børneting at gøre.
Prøv også mine ris med hvidløg – de smager skønt!
Kødboller af oksekød
Mine kødboller af oksekød med fetaost smager virkelig himmelsk! Jeg elsker fetaost i kød, farsbrød med fetaost, kødboller med fetaost og bøffer med fetaost er altid et hit på middagsbordet i min verden. Fetaosten smelter let i kødbollerne men flyder ikke ud. Den salte og fede smag fra osten gør det bare mega godt i sådan en omgang kødboller. Jeg vil til hver en tid anbefale at du prøver at putte fetaost i bare halvdelen af farsen, hvis du ellers er typen der ikke er ret vild med fetaost. Det kan bare noget i fars.
Du kan også prøve mit græske farsbrød med fetaost i – hvis du har lyst.
Hvis du gerne vil have flere grøntsager i retten, så kan jeg anbefale at koge nogle squash spaghettier med din spaghetti de sidste 2 minutter. Du kan derudover også tilføje peberfrugt i tynde aflange skiver til din pasta med hvidløg, de må også gerne koge med de sidste 2 minutter. Desuden kan du bruge tynde aflange stykker gulerod, buketter af broccoli eller blomkål.
Pasta med hvidløg og kødboller af oksekød
Ingredienser
Hvidløgsspaghetti
- 10 fed hvidløg
- olie
- vand
- grøntsagsboullion
- 500 gram spaghetti
Kødboller
- 500 gram hakket oksekød
- 5 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 150 gram fetaost
- 1 tsk paprika
- ½ tsk salt
Derudover eventuelt
- Snackgrønt (gulerødder, agurk, peberfrugt m.v.)
Sådan gør du
- Lav din fars klar: Hak dit løg, pres dine 5 hvidløg, skær din fetaost i tern. Bland det sammen med dit oksekød og krydderierne.
- Pres dine 10 fed hvidløg til din spaghetti. Varm en gryde op med lidt olie. Tilføj dine 10 fed presset hvidløg. Tilføj din spaghetti (jeg brækker det i mindre stykker) og fyld vand i gryden indtil spaghettien er dækket. Der skal ikke for meget vand i, for det skal ikke hældes fra til sidst hvis det kan undgåes. Tilføj også din boullion.
- Form kødboller og steg dem på en pande.
- Sørg for at koge din gryde med spaghetti "tør" for vand så det passer med at den er kogt færdig. Hvis du har puttet lidt for meget i, kan du fjerne lidt af det med en grydeske.
- Server din hvidløgsspaghetti med kødboller.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!