Moussaka er typisk græsk – jeg bestiller det aldrig mindst en gang når vi holder ferie i Grækenland. Jeg elsker virkelig den lækre bechamelsovs som er en anelse fluffy grundet de æg jeg har pisket i. Min moussaka opskrift er lavet udfra min og familiens præferencer og derfor er det altså en moussaka opskrift ala Michelle.
Du kan også prøve min mexicanske lasagne. Opskriften linker jeg til her.
Hvilke ting har jeg tilføjet til denne moussaka opskrift?
Jeg har tilført pasta og squash som man ikke bruger traditionelt set – derudover har jeg med garanti også andre ingredienser i som heller ikke bruges normalt, men det smager super godt!
En anden lækker ret er min one pot cheesy taco pasta – find opskriften her.
Jeg har puttet grøntsager i kødet og så er der også grøntsager i lagene, hvilket gør retten rimeligt sund i sig selv. Jeg drysser lidt rasp på toppen, for at den for en lidt crispy og lækker top.
Moussaka opskrift
Ingredienser
Kødsovs
- 1 rød peber
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse hakket tomat
- 1 boullionterning
- 500 gram hakket kalv/svinekød
- 3 dl vand
- salt
- peber
Bechamelsovs
- en god skive smør
- 2 spsk mel
- 2 tsk muskatnød
- 150 gram mozzerella
- 5 dl mælk (cirka)
- 2 æg
Derudover
- 250 gram pasta
- ½ aubergine
- ½ squash
- lidt rasp
Sådan gør du
- Hak alle grøntsagerne til kødsovsen.
- Steg kødet. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt.
- Tilsæt hakket tomat, boullion og vand. Smag til med salt og peber og tilsæt pastaen. Lad kødsovsen ned pastaen simre mens du laver bechamelsovs.
- Tænd ovnen på 180 gram varmluft.
- Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost. Tag sovsen af varmen og pisk de to æg i.
- Skær arbuginer og squash i skiver.
- Find et stort ildfast fad – start med arbugine og squash, dernæst kødsovs med pasta i, put lidt bechamelsovs ovenpå – fortsæt med arbugine, squash, kødsovs med pasta, bechamel, arbugine, squash, kødsovs med pasta og afslut med en masse bechamelsovs. Drys lidt rasp på toppen af din mousakka.
- Sæt din mousakka i ovnen ca 30 minutter.
- Server gerne din mousakka med en lækker græsk salat (tomat, agurk, rødløg, fetaost og olie), et lækkert flute og en masse tzatziki.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!