Jeg deler ugentligt mine madplaner med jer læsere, og engang i mellem har jeg fået kommentarer om at vores fiskemåltider er begrænset – dette er helt korrekt. Vi spiser oftest ikke ret meget fisk til aftensmad, desværre. Jeg kan faktisk ret godt lide fisk, men jeg synes oftest at det udvalg man ser i supermarkedet er ret begrænset, laks, laks og lidt mere laks, og hey! Jeg elsker laks. Men 2-3 dage ugentligt, det er måske lige groft nok. Vi har hidtil forsøgt at holde vores fiskeindtag oppe ved hjælp af fiskepålæg, makral, fiskefrikadeller og torskerogn blandt andet. Dette afspejler sig dog ikke af vores madplaner – fordi de jo kun indeholder vores aftensmad. Et nyt valg jeg har taget er derfor at få mere fisk ind i hverdagen – jeg elsker at spise varieret og derfor skal der selvfølgelig en masse forskellig fisk ind, ikke kun laks.
Denne lækre ret kan laves med den type fisk man har lyst til, jeg havde egentligt planlagt torsk denne gang, men det var udsolgt da jeg stod foran fiskekøleren i kvickly – så i stedet valgte Agnes nogle fine friske rødspætter.
Vil du hellere have laks, find min opskrift på hollandaise pasta med laks her.
Som tilbehør til fisken kan man koge nogle ris, nye kartofler eller som mig, stege en røvfuld fintskåret spidskål med lidt bacon og gulerødder, det er lækkert! Vi havde en god rest tilbage, den har jeg smidt i en madkasse til Jesper – så er der mad til frokosten i morgen.
4 personer – forberedelsestid: 30 minutter – heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
1 bøtte hytteost.
1 spsk karry.
2 æg.
400 – 500 gram lys fisk.
1 rødløg.
1 god håndfuld mandler.
Salt og peber.
1 spidskål.
100 gram bacon i tern.
4 gulerødder.
En smule smør.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Blend hytteost, karry og æg godt sammen. Put “mosen” i et fad.
3. Skær et rødløg i mindre stykker og hak dine mandler groft.
4. Læg fiskene ovenpå “mosen”, drys med rødlæg og hakket mandler. Drys salt og peber på toppen.
5. Put fadet i ovnen, ca. 20 minutter.
6. Skyld og rens dit spidskål, skær det i 2 på langs. Skær den ene halvdel i små stykker. Skær den anden halvdel over på langs igen, så du har 2 kvarte stykker. Skræl dine gulerødder – når skrællen er væk skræller du resten af guleroden færdig, så du har en masse lange tynde skiver.
7. Steg bacon på en stor pande. Læg de 2 kvarte stykker spidskål på, så de kan suge baconfedtet op. Smelt en smule smør på en anden pande og læg dine kvarte stykker spidskål derover i stedet. Når din bacon er stegt passende, ikke for meget, hælder du spidskål og gulerødderne på panden sammen med baconen og lader det stege sammen.
8. Husk at vende dine 2 spidskål løbende og hold øje med at de ikke bliver for mørke.
9. Når fisken, dine kvarte spidskål og din spidskåls salat er gennemstegt serveres det hele sammen.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.
[…] Vil du have spidskål på en anden måde? Så prøv min fisk i fad med en stegt spidskålssalat med … […]
[…] Er du vild med hytteost? Prøv min fisk i fad hvor der også er hytteost i. […]
[…] Søndag: fisk i fad […]