Jeg elsker stuvet hvidkål, som i virkelig elsker elsker elsker! Men jeg synes også at stegt spidskål smager vildt godt! Derfor forsøgte jeg her at lave en kombination af de to – altså ikke en traditionel stuvet kål, bare min version med spidskål og en opbagt sovs! Mums hvor det smagte skønt!
Som tilbehør serverede jeg mini frikadeller – det er lidt sjovere end de store frikadeller, og så smager det også super skønt, fordi der er masser af stegeskorpe – jeps, jeg er typen der elsker stegeskorpe, haha!
Jeg har blot brugt min standart frikadelle opskrift, og lavet dem mindre end jeg plejer. Disse frikadeller er også super lækre som tilbehør til en børnevenlig tapas eller hvis man servere et pålægsbord med masser af forskellige typer pålæg, så kunne disse små frikadeller også sagtens indgå i serveringen.
Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.
Stuvet spidskål:
1 spidskål.
En god skive smør.
2 spsk mel.
Mælk (ca 5 dl).
Salt.
Peber.
Fremgangsmåde:
1. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
2. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør, de skal være ret små. Husk at vende dem efter ca. 2 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
3. Skær dit kål ud i små stykker, vask godt og kog det i letsaltet vand.
4. Smelt dit smør, bland mel i og rør godt. Hæld mælk i ligeså stille og rør godt rundt, vær opmærksom på konsistensen. Smag til med salt og peber. Dræn vandet fra kålet og tilsæt det i sovsen.
5. Server retten – du kan evt. servere kartofler til, det har jeg dog ikke gjort.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.