#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
december 10, 2018

Mini frikadeller og stuvet spidskål

Jeg elsker stuvet hvidkål, som i virkelig elsker elsker elsker! Men jeg synes også at stegt spidskål smager vildt godt! Derfor forsøgte jeg her at lave en kombination af de to – altså ikke en traditionel stuvet kål, bare min version med spidskål og en opbagt sovs! Mums hvor det smagte skønt!

Mini frikadeller og stuvet spidskål #hashtagmor

Vil du have spidskål på en anden måde? Så prøv min fisk i fad med en stegt spidskålssalat med bacon, super lækkert!

Som tilbehør serverede jeg mini frikadeller – det er lidt sjovere end de store frikadeller, og så smager det også super skønt, fordi der er masser af stegeskorpe – jeps, jeg er typen der elsker stegeskorpe, haha!

Du kan med fordel lave en dobbelt portion frikadeller og servere dem med denne pikant kartoffelsalat på dag to.

Mini frikadeller og stuvet spidskål #hashtagmor

Jeg har blot brugt min standart frikadelle opskrift, og lavet dem mindre end jeg plejer. Disse frikadeller er også super lækre som tilbehør til en børnevenlig tapas eller hvis man servere et pålægsbord med masser af forskellige typer pålæg, så kunne disse små frikadeller også sagtens indgå i serveringen.

Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Stuvet spidskål:
1 spidskål.
En god skive smør.
2 spsk mel.
Mælk (ca 5 dl).
Salt.
Peber.

Fremgangsmåde:
1. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
2. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør, de skal være ret små. Husk at vende dem efter ca. 2 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
3. Skær dit kål ud i små stykker, vask godt og kog det i letsaltet vand.
4. Smelt dit smør, bland mel i og rør godt. Hæld mælk i ligeså stille og rør godt rundt, vær opmærksom på konsistensen. Smag til med salt og peber. Dræn vandet fra kålet og tilsæt det i sovsen.
5. Server retten – du kan evt. servere kartofler til, det har jeg dog ikke gjort.

Velbekomme!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Madplan 09.12.18.
Tacoskåle med masser af lækkert fyld

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.