Jeg er vild med at servere medister i mange forskellige afskygninger, men medister i ovn smager bare virkelig lækkert. Mine børn er glade når der kommer medister i fad på bordet, det er altid en helt sikker vinder. Jeg ved godt at det måske heller ikke er det sundeste stykke kød, men engang i mellem er det alligevel helt okay. Specielt denne medister i ovn med grøntsager der vejer lidt op for selve medisteren.
Opskrift på medister i ovn med grøntsager
Sammen med min medister i ovn hygger sig en masse kartofler, gulerødder og rødløg, en sammensætning der giver de smukkeste efterårsfarver. Det giver en dejlig smag til hinanden når det blandes på denne måde.
En anden ret med medister er min opgraderet slange på flødebund, opskriften finder du her.
Medister i fad med pebersovs, kartofler og grøntsager
Som tilbehør til medisteren, de ovnbagte kartofler, gulerødder og rødløg har jeg lavet en pebersovs. Jeg har tilsat en fond fra knorrs til min sovs (og også til mit fad med medister, kartofler og grønt), de er super nemme at anvende.
Engang i mellem laver jeg også min egen fond – den fryser jeg ned i små portioner og anvender løbende. Når jeg laver min egen fond er det blot en gryde med vand, lidt kødrester (oftest ben med lidt kødrester på), forskellige krydderurter (frisk timian, basilikum m.m.) grøntsager som smagsgiver og til sidst salt. Gryden skal stå og simre indtil væsken er kogt godt ind, det tager en del tid at få den gode smag ud, og derfor kan det også anbefales med en stor portion når man er igang. Men knorrs er altså endnu engang også udemærket.
Vil du gerne have mad i fad, men slippe for medister? Min opskrift på bøffer i fad finder du her.
Medister i fad med pebersovs - en opskrift på medister i ovn med grøntsager.
Ingredienser
Medister i fad
- 1 hel medister (omkring 500 gram)
- 500 gram små kartofler.
- 1 rødløg.
- 3 hele gulerødder.
- ½ liter vand.
- 1 portion svinefond.
Pebersovs
- 1 spsk smør.
- 2 spsk mel.
- Mælk efter behov. (200-300 ml)
- 1 portion fond. (smagen er valgfri)
- Salt.
- Peber.
Sådan gør du
- Skyld og skær kartoflerne i mundrette bider.
- Skræl, skyld og skær gulerødderne i ca samme størrelse.
- Pil og skær løget i 4 kvarte, pil lagene fra hinanden næsten ind til midten.
- Put medisteren i midten af et fad, tilsæt kartofler, gulerødder og løg rundt om.
- Rør vand sammen med fond, jeg rystede det sammen i en flaske.
- Hæld den fortyndet fond udover fadet.
- Sæt fadet i en forvarmet ovn 180 grader varmluft - det skal ca være i ovnen 30-40 minutter.
- Når bagetiden er ved at nå enden smelter du smørret i en gryde, tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt til sovsen får en lækker konsistens. Put en portion fond i, lad sovsen simre og smag til sidst til med salt og masser af frisk kværnet peber.TIP: Du kan også erstatte noget af mælken og fonden med vandet fra dit fad i ovnen.
- Server din medister i fad med pebersovs rygende varm.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Smagte skønt.
Tusind tak for tilbagemeldingen 🙂
Lækkert!
Tusind tak 🙂