Virkelig lækker gyros opskrift på svinekøds gyros i fladbrød med tzatziki. Jeg bruger hjemmeblandet gyros krydderi her i min gyros opskrift og det smager skønt sammen!
Gyros i fladbrød med tzatziki
Jeg elsker græsk inspireret mad og denne gyros opskrift på hjemmelavet gyros i fladbrød med tzatziki er ingen undtagelse! Det er super nemt at bikse sammen og så smager det jo skønt. Du kan sagtens tilføje alle mulige grøntsager til denne gyros opskrift men jeg kan godt lide den her basis med salat og rødløg.
Du kan også fylde dine brød med karry kylling og peanutbutter dressing fra denne opskrift.
Gyros krydderi
Jeg har lavet min egen gyros krydderi med en blanding af oregano, spidskommen, paprika, salt, peber, timian og hvidløgspulver. Jeg blandet en stor portion af det krydderi og har liggende i en beholder i skuffen. Jeg bruger 1 spsk oregano, ½ spsk spidskommen, ½ spsk paprika, ½ spsk salt, ½ spsk peber, ½ spsk timian og ½ spsk hvidløgspulver som jeg blander godt sammen. Jeg bruger cirka 2 spsk af denne blanding, altså cirka halvdelen.
Du kan også købe en færdigblandet gyros krydderi, men det er super nemt at lave en portion hjemmelavet gyros krydderi selv hvis man har tingene på lager alligevel.
Gyros opskrift med svinekød
Min gyros opskrift er med svinekød. Jeg købte nogle nakkekoteletter men du kan også bruge almindelige koteletter der indeholder mindre fedt end nakkekoteletterne. Du kan også lave det med svinekød i tern. Jeg har også nogle gange lavet disse fladbrød med fyld af kylling der er stegt med min hjemmelavet gyros krydderi. Det er også virkelig lækkert og smart hvis man gerne vil undgå svinekød og have kyllingekød i stedet for.
Gyros i fladbrød med tzatziki
Ingredienser
Gyros
- 500 gram nakkekoteletter (eller almindelige koteletter hvis du vil undgå fedtmarmoreringen)
- Oregano.
- Spidskommen.
- Paprika.
- Salt.
- Peber.
- Timian.
- Hvidløgspulver.
- Lidt olie til stegning.
Fladbrød
- 475 gram mel.
- 1 tsk bagepulver.
- 1 tsk salt.
- 2,5 spsk olie.
- 0,5 dl vand. (start med 0,5 og spæd til ved behov)
- 2 dl kærnemælk. (eller neutral yougurt)
- Lidt olie til stegning.
Tzatziki
- ½ Agurk.
- 2 fed hvidløg.
- 2 dl fed cremefresie eller græsk yougurt.
- Salt.
- Olie.
Derudover
- Iceberg salat.
- Rødløg.
Sådan gør du
Gyros
- Skær dine nakkekoteletter i aflange skiver.
- Put krydderier på. Jeg bruger en halv tsk. af hvert cirka.
- Steg dine nakkekoteletter ved middelvarme på en pande med lidt olie til de er gennemstegte.
Fladbrød
- Bland alle ingredienserne til dine fladbrød sammen. Del dejen op i 8 stykker og rul dem alle ud i flade stykker brød. Steg dem på en pande med lidt olie på. De skal have et minuts tid på hver side alt efter hvor tykke de er.
Tzatziki
- Riv din agurk. Pres vandet ud af den revet agurk.
- Bland dit mejeri produkt med agurk og hvidløg der er presset. Smag til med lidt olie og salt.
Derudover
- Skyld og skær salat og rødløg.
- Fyld dine fladbrød med salat, tzatziki, løg og gyros.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!