Kyllinge nuggets ala McDonalds serveret med hjemmelavet sur-sød sovs. Disse hjemmelavede kyllinge nuggets med hakket kylling er super nemme at lave. De smager desuden bedre end dem fra McDonalds hvis man spørger mig!
Hjemmelavede kyllinge nuggets med hakket kylling
Jeg har lavet disse hjemmelavet kyllinge nuggets med hakket kylling for at få den helt rette McDonalds konsistens. Smagsmæssigt har jeg valgt at smide en del paprika i min fars. Det er ikke noget man normalt ville få på McDonalds hvor jeg synes farsen er ret neutral i smagen. Du kan sagtens skrue ned for mængden når vi kigger på enten dej eller fars. Der behøver ikke være paprika i begge dele. Jeg kan bare virkelig godt lide den røget smag paprika’en giver.
Mine kyllinge nuggets med hakket kylling er lavet med hakket kylling fordi jeg gerne ville have den mest McDonalds agtige tekstur. Man kan dog også sagtens lave det med kylling bryst. Her skal de blot skærer ud i tynde skiver og dyppes i dejen inden de steges på samme måde som hvis det var farsen. Her skal der blot lidt mere krydderi i dejen fordi kyllingen ikke får noget smag.
Nuggets ala McDonalds og hjemmelavet sur-sød sovs
Jeg har lavet min hjemmelavet sur-sød sovs som også er inspireret af den fra McDonalds. Det er en sur-sød sovs der smager virkelig dejligt. Jeg har valgt at skrue ned for mængden af æblecidereddiken fordi jeg synes det godt kan give en lidt for bitter smag i for store mængder. Jeg føler det er passende med 2 spsk men du kan også sagtens putte mere i hvis du er kæmpe fan af æblecidereddike.
Du kan også finde en dejlig opskrift på kyllinge nuggets med kyllinge bryst lige her.
Kyllinge nuggets ala McDonalds serveret med hjemmelavet sur-sød sovs.
Ingredienser
Kyllinge nuggets fars
- 500 gram hakket kyllingekød.
- 1 spsk paprika.
- 1 lille tsk salt.
- 1 tsk hvidløgspulver.
- 1 lille tsk peber.
- 1,5 dl rasp.
- 2 hele æg.
Kyllinge nuggets dej
- 2 dl mel.
- 1 tsk paprika.
- 1 lille tsk salt.
- 1 tsk hvidløgspulver.
- 1,5-2,5 dl mælk.
Sur-sød sovs
- 2 spsk æblecidereddike.
- 200 gram abrikosmarmelade.
- 3 spsk sirup.
- 1 tsk hvidløgspulver.
- 1 tsk salt.
- 1 tsk sennep. (med top)
- 1 tsk soya sauce.
- Lidt vand.
- 1 spsk majsstivelse. (med top - tilføjes til sidst)
Derudover
- Smør og olie til stegning.
- 1 pose pommesfritter.
- Salt.
- Gnavegrønt. (vi brugte friske ærter)
Sådan gør du
Sur-sød sovs
- Start med at lave din sur-sød sovs. Den skal helst køle godt af inden servering.
- Bland alle ingredienser udover din majsmel i en gryde. Kog sur-sød sovsen lidt ind.
- Tilføj majsmel ligeså stille til gryden og rør godt sammen.
- Blend din sur-sød sovs godt igennem med en stavblender. Lad det koge lidt ind igen og put derefter over i et glas inden det sættes på køl.
Resten af retten.
- Tænd ovnen og sæt pomfritterne i ovnen så det passer med anvisningen på pakken. Vær obs på at nedenstående opgaver tager omkring 30 minutter inden de er klar, så det skal times.
- Bland farsen sammen. Alle ingredienser blandes sammen med hænderne.
- Bland derefter ingredienserne til dejen sammen.
- Nu kommer det ekstra fedtet arbejde. Form dit fars i små flade stykker i hænderne og dyb det i dejen så de er godt fedtet ind. Læg dem på et skærebræt med bagepapir på når de er klar, så det er nemmere at transporterer.
- Steg alle dine kyllinge nuggets i halv smør og halv olie. De skal steges ved middel varme til de er gennemstegt og fint brune på begge sider.
- Server dine kyllinge nuggets med pommesfritter (med salt på), ærter eller andet gnavegrønt og din hjemmelavet sur-sød sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: nuggets med sur-sød sovs […]
[…] Søndag: nuggets med sur-sød sovs […]
[…] Søndag: nuggets med sur-sød sovs […]