En lækker opskrift på Kong Fiddes livret med tilbehør af kogte æg og rødbeder. Kong Fiddes livret er en vaskeægte Sønderjysk klassiker og de fleste i familier vil helt sikkert elske den.
Kong Fiddes livret med tilbehør af kogte æg og rødbeder
I Sønderjylland er Kong Fiddes livret kendt og serveres på flere restauranter i området. Da Kong Frederik den 9. levede, blev retten ofte serveret for ham på hans slot i sønderjylland, gråsten slot. Kong Fiddes livret er en gryderet med oksekød i flødesovs. Traditionelt set serveres retten med både kogte kartofler og pommes frites – jeg sprang de kogte kartofler over og nøjes med sprøde steak fries samt rødbeder, hårdkogte æg, løg og persille som topping.
Vil du have en anden billig gryderet kan du lave pølsegryde.
Kong Frederik d. 9.’s livret med flanksteak og pommes fritter
Opskriften laves med oksekød – jeg gik med en flanksteak men du kan også bruge en oksemørbrad, filet mignon eller hoppe på den utraditionelle men også billigere udgave og gå med svinemørbrad i stedet for.
Som smagsgiver i opskriften bruges der løg, karry, paprika, ketchup, engelsk sovs, salt og peber. Derudover indeholder sovsen selvfølgelig også fløde. Du kan selv bestemme om det skal være piskefløde eller om du går med den kalorielette udgave og bruger en madlavningsfløde i stedet. Jeg gik med madlavningsfløde i denne omgang.
Skal du prøve en anden gryderet? Så prøv endelig min opskrift med kylling.
Kong Fiddes livret
Ingredienser
Pommesfritter
- en pose steak fries.
- Salt.
Sovsen
- 600 gram flankesteak.
- 1 spsk olie.
- 2 store løg. (fint hakket)
- 2 spsk karry.
- 2 spsk paprika.
- 2-3 spsk engelsk sauce.
- 4-5 spsk ketchup.
- 5 dl madlavningsfløde.
- Salt.
- Peber.
Tilbehør
- 2 hårdkogte æg.
- ½ glas rødbeder.
- 1 stort løg.
- Persille.
Sådan gør du
- Tilbered dine pommes fritter i ovnen efter anvisning på pakken.
- Kog dine æg - de skal være hårdkogte.
- Start med at skære din flanksteak ud i strimler. Steg det i en gryde eller en høj pande i lidt olie. Kødet skal brunes godt.
- Skær dine løg fint. Tilføj løg og karry til dit kød. Lad det stege et minuts tid inden din paprika tilføjes og det hele steges til løgene bliver klare.
- Derefter tilføjes resten af ingredienserne og sovsen skal simre til du er klar til servering.
- Smag desuden sovsen til med salt og peber ved behov.
- Skær løg, hårdkogte æg og rødbeder ud i små stykker.
- Hak desuden noget persille fint.
- Server dine pommes fritter med Kong Fiddes Livret, topping og lidt persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!