Dette indlæg indeholder reklame for HelloFresh. Jeg er ret glad for at prøve nye ting og eksperimenterer i køkkenet. Derfor var det også med glæde at jeg takkede ja til et samarbejde, da jeg var så heldig at blive kontaktet af HelloFresh tidligere i år. Jeg fik til opgave at genskabe en af HelloFresh opskrifter. Og fordi jeg elsker ost og alt der minder af ost var det ikke svært at vælge. Valget faldt selvfølgelig på denne honning- og oregano stegt halloumi ost med perlespelt og ovnbagte grøntsager.
Opskriften herunder er derfor ikke min egen, men jeg har alligevel ændret i den og omskrevet den. Jeg er ikke ligefrem fantastisk til det der med at følge en opskrift. Hvilket virker ret skørt når nu jeg er madblogger og faktisk bruger meget tid på netop at udvikle dem. Derfor har opskriften selvfølgelig også fået nogle twist ala Michelle.
Hop ind på deres danske hjemmeside og se hvad de tilbyder lige her.
Prøv nye ingredienser som halloumi med HelloFresh
Stegt halloumi har jeg længe overvejet at prøvet, men jeg har bare aldrig fået det gjort. Måske også fordi min familie ikke ligefrem er ligeså store ostefans som jeg selv. Jeg frygtede dermed at de ikke nødvendigvis ville klappe udpreget i hænderne over dette påfund. Jeg blev dog virkelig positivt overrasket over smagen og konsistensen og det er bestemt ikke sidste gang halloumi kommer på bordet herhjemme. Det samme gør sig gældende for perlespelt. Faktisk stod der perlecouscous i den originale opskrift. Men da jeg hverken kunne finde det i Rema1000 eller Meny under mine indkøb de sidste uger, så valgte jeg at gribe en pose perlespelt i håb om at det kunne nogenlunde det samme. Det skal jeg selvfølgelig ikke gøre mig til dommer for, da jeg af gode grunde ikke har smagt perlecouscous. Men jeg havde heller ikke smagt perlespelt før, og det var, ligesom med halloumien, en stor succes.
Gå på jagt i deres store opskrift kartotek
Selvom du ikke har lyst til at købe måltidskasser, så kan du få en hel masse inspiration ud af at kigge menuerne igennem hos HelloFresh. Jeg faldt over så mange lækre opskrifter som jeg straks fik lyst til at prøve. Deres kartotek rummer masser af udenlandsk inspiration og sammentid ser deres måltidskasser virkelig lækre og gennemførte ud.
Du kan hoppe videre til HelloFresh´s menuplan med opskrifter lige her.
En skøn opskrift fra HelloFresh med stegt halloumi ost.
Er du på udkig efter en lækker opskrift, der kombinerer sprødheden fra stegt halloumi ost med en smagseksplosion? Så er HelloFresh stedet at finde insprationen. De har lavet en hel fantastisk opskrift. Den stegte halloumi ost kan som her serveres på en bund af perlespelt og grøntsager. Men stegt halloumi ost kan også bruges som en del af en lækker salat eller som en skøn topping til en friskbagt burger. Kombinationen af den sprøde ost og de aromatiske krydderier vil helt sikkert begejstre dine smagsløg og efterlade dig med en fantastisk madoplevelse.
Panamad krydderi opskrift – hvad består panamad krydderi blandingen af?
Har du nogensinde hørt om panamad krydderi? Det havde jeg ikke før jeg fik mine første måltidskasser fra HelloFresh. Efterfølgende har jeg benyttet blandingen flere gange. Dette unikke krydderi er kendt for sin komplekse smag og alsidighed i madlavningen. Men hvad består Panamad krydderi blandingen egentlig af? Lad os tage et nærmere kig på denne sammensætning og opdage de lækre ingredienser.
- 2 spsk stødt spidskommen
- 2 spsk paprika
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk salt
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk sort peber
Krydderierne blandes blot sammen og opbevares i en lufttæt beholder til det skal bruges. Panamad krydderi blandingen kan bruges i mange forskellige retter. Dette er blot en af flere spændende opskrifter, hvor du kan prøve krydderiet. Med Panamad krydderi blandingen kan du eksperimentere og tilføje en spændende smagsdimension til dine favoritretter. Lad dig inspirere af de autentiske smage og skab kulinariske mesterværker i dit eget køkken. Her er en punktoversigt med nogle nemme forslag til anvendelse af Panamad krydderiblandingen:
- Panamad krydret kylling.
- Panamad krydrede grøntsager.
- Panamad krydret fisk.
- Panamad krydrede kartofler.
- Panamad krydret popcorn eller nødder.
- Dip eller dressing med panamad krydderi.
- Panamad tacos eller burritos.
- Krydret omelet eller scramblede æg.
Disse nemme forslag kan give dig en idé om, hvordan du kan bruge Panamad krydderiblandingen til at tilføje smag og krydderi til forskellige retter og snacks. Du kan eksperimentere med forskellige ingredienser og tilpasse mængden af krydderiblandingen efter din smag.
Honning- og oreganostegt halloumi med perlespelt og ovnbagte grøntsager
Ingredienser
Ovnbagte grøntsager med panamad krydderier
- 2 hele rødløg
- 8 fed hvidløg
- 400 gram broccoli (jeg brugte frossent)
- 300 gram gulerødder
- olie
- 2-3 spsk panamad krydderiblanding
Honning- og oreganostegt halloumi
- 400 gram halloumi
- 2 spsk honning
- 1 spsk oregano
Perlespelt
- 350 gram perlespelt (oprindeligt bruges der perlecouscous, men jeg kunne kun finde perlespelt så det gik jeg med)
- 1 hel boullion terning
- vand
Derudover
- persille (som topping)
- creme fraiche (som "dressing")
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl dine gulerødder. Pil din løg og hvidløg. Skær det i mindre stykker og læg det på en bageplade med bagepapir eller et ovnfast fad. Tilføj også broccoli til fadet. Jeg brugte frossent broccoli.
- Hæld en smule olie henover dine grøntsager. Bland krydderierne sammen, fordel krydderiet ovenpå grøntsagerne. I den oprindelige opskrift skal der bruges Panamad som er en mexicansk krydderiblanding bestående af de krydderier jeg har skrevet længere oppe i mit indlæg. Du skal derfor lave blandingen inden du kan fortsætte. Bland grøntsager og krydderier lidt sammen med hænderne.
- Sæt grøntsagerne i ovnen. De skal bages i cirka 20 minutter til de er møre og lækre.
- Imens finder du en gryde hvor du bringer vand i kog. Tilføj din boullionterning og dine perlespelt og lidt salt til gryden når vandet koger. Lad det koge i cirka 15 minutter til dine perlespelt er møre.
- Hak din persille fint - den skal gemmes til senere.
- Skær din halloumi i skiver. Varm en pande op med lidt olie på.
- Steg din halloumi på panden til den er gylden, vend dem løbende. Tilsæt honning og oregano og lad det stege videre kort tid.
- Vend lidt salt og peber i din perlespelt til du er tilfreds med smagen.
- Vend dine bagte grøntsager sammen med din perlespelt eller server det ved siden af hinanden hvis du ligesom jeg har børn der ikke er glad for at tingene er blandet sammen.
- Anret din perlespelt, dine grøntsager og din halloumi med hakket persille på toppen. Server gerne creme fraiche hertil.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
God opskrift.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Lækkert!
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Lækker og mættende måltidssalat.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Super lækker opskrift. Jeg har nu bestilt måltidskasserne fra hellofresh efter din anbefaling.
Tusind tak for din kommentar! Det er jeg vildt glad for at høre. 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Det smagte super godt.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Hvor kan man købe perlecouscous? Det smagte godt men vil gerne prøve med couscous næste gang.
Tusind tak for din kommentar! Det kan man blandt andet i bilka.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Første gang jeg har prøvet halloumi, men bestemt ikke sidste.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vi spiste måltidssalaten med nogle bær til, jordbær og blåbær. Det kan anbefales.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor