Denne opskrift er faktisk lidt gammel efterhånden, men jeg har haft nogle andre der passede bedre ind i madplanerne, og så havde jeg faktisk lidt glemt at jeg ikke havde fået den delt, og det går jo ikke, for hey, bløde tacos er sgu et kæmpe hit i mine øjne.
Som fyld i mine bløde tacos har jeg denne gang kommet både pulled chicken med hvidløgssmag i, en sammenbiks af grøntsager, en skøn varm salsa og sidst men ikke mindst, en super lækker sweet chili sovs som jeg er vild med at dyppe diverse snacks i – eller erstatte dressing med.
Vil du prøve en anden snack som kan dyppes i sweet chili sovs? Prøv mine indbagte mini farsbrød.
Min varme ovnbagte salsa er jo i princippet nok ikke en salsa, men den indeholder nogle af de samme komponenter som en klassisk salsa, så den har altså fået lov at få navnet af mig. At bage denne salsa i ovnen gør at tomaterne og løgene blander sammen på en helt vildt skøn måde, sådan smagsmæssigt.
Jeg har lynstegt grøntsagerne fordi det giver en god smag synes jeg, sammentid med at de bliver en anelse bløde, så træder smagens kraft også mere frem, specielt når det kommer til både peberfrugter og min lille løg-familie.
Kyllingen er en pulled chicken som er marineret i hvidløgsolie. Her kan jeg bestemt anbefale at lave en stor portion pulled chicken, når nu ovnen alligevel er tændt. Resterne kan fryses og på den måde har du mulighed for at have en nem portion kød til en anden lækker ret.
Du kan sagtens bruge kyllingen i mine spicy chicken rolls – opskriften kan du læse her.
Ingredienser:
400 gram kylling bryst.
Hvidløg.
Timian.
Frisk persille.
Olie.
Salt.
200 gram gulerødder.
1 snack peberfrugt.
3 forårsløg.
3 fed hvidløg.
1 rødløg.
2 store tomater.
1 lille rødløg.
2 pakker mini tortilliapandekager.
Sweet chili sovs.
Fremgangsmåde:
1. Start i god tid med at gøre kyllingen klar. Kyllingebrysterne marineres med olie, hakket hvidløg, hakket persille, timian og salt. Lad det ligge lidt tid på køl.
2. Sæt din kylling i ovnen i et lukket fad. Den skal være i ovnen ca. 2,5 timer ved 110 grader.
3. Når der er ca. 30 minutter tilbage inden maden er klar gør du klar til den varme salsa. Hak dine tomater og dit rødløg i små tern, bland godt sammen og sæt det i ovnen i et ildfast fad.
4. Dernæst skal dine gulerødder, snackpeber, forårsløg, rødløg og hvidløg skæres i passende størrelse. Jeg ”skræller” mine gulerødder med en kartoffelskræller så stykkerne bliver lange og tynde. Snackpeberfrugten skæres i ringe og ligeså med forårsløg og rødløg. Mit hvidløg bliver hakket fint. Disse grøntsager skal blot have varme – de var på panden i et par minutter hos mig, så gør det lige inden servering, og varm dine tortilliapandekager i samme omgang, de skal have i omegnen af 3 minutter på varmluft 200 grader.
Server dine bløde tacos med grøntsager, pulled chicken, varm salsa og sweet chili sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] bløde tacos med pulled chicken. Super lækket lørdagsret som passer sig selv i ovnen største delen af […]
[…] Søndag: bløde tacos med pulled chicken. […]
[…] Søndag: bløde tacos med pulled chicken. […]