Vejret er fantastisk jo! Solen skinner og det er relativt lidt regn vi har set det sidste stykke tid, måske man burde vande hækken? Nå men ihvertfald så skriger det her vejr efter koldskål – så det har vi selvfølgelig også fået. Denne sommer koldskål opskrift med ristede havregryn og bær er en af favoritterne i sommervejret. Min mand og børn spiser også kammerjunker hertil.
Jeg har netop opdateret dette gamle indlæg med nogle nye billeder – og derfor genudgivet det. Derfor er en del af teksten fra den oprindelige udgivelse d 11. maj 2018. Dette gør jeg engang i mellem for at få kvaliteten af mine opskrifter op på nuværende niveau.
Opskrift på sommer koldskål
I dag har pigerne og jeg en fridag, mit arbejde er lukket så tvunget ferie it is – men det gør nu heller ikke noget, jeg elsker at holde fri med pigerne. Vi startede dagen ud med en laaang gåtur, Agnes har fået noget eksem/knopper agtigt i nakken, hårgrænsen og hovedbunden så det skulle selvfølgelig tjekkes, lægen kunne dog ikke svare på hvad det skyldes men nu har hun fået noget allergi og eksem medicin og creme – hvis det bliver værre skal vi forbi hudlægen men jeg håber virkelig at det her er nok!
Vi handlede på vej hjem fra lægen og købte en is til pigerne ved den lokale italienske is butik – det gode vejr skal jo nydes all the way! Jeg overvejede også selv en is, men sprang over. Nu ligger Ellie trygt og sover i skuret mens Agnes slapper lidt af til en børneserie med firlinger. Hun er godt underholdt og slapper lidt af inden Ellie igen vågner og der er fuld fart fremad. Jeg nyder “stilheden” med at skrive et par opskrifter ned til jer – denne koldskål opskrift bliver den første.
Vil du hellere have en let pastasalat? Så find min cremet variant her.
Koldskål opskrift med ristede havregryn og bær.
Jeg har altid elsket koldskål, det var en af de retter som min mor lavede da jeg var lille, som jeg rent faktisk brød mig om, ha ha ha! Min mor har aldrig været ret køkkeninteresseret, og det afspejlede hendes kreativitet i forhold til madlavningen tydeligt. Men hey, så var hun jo god til så meget andet. Nå men ikke desto mindre var min mors koldskål virkelig lækkert cremet og fyldig, mums! Jeg har altid taget udgangspunkt i hendes opskrift når jeg lavede koldskål som voksen, men med lidt justeringer.
Som tilbehør til min koldskål er ved vild med ristede havregryn og friske bær. Hindbær, jordbær, blåbær og brumbær er alle virkelig gode. Derudover kan det også anbefales med granatæble kerner.
Vil du gerne have en pastaret? Prøv min cremet pasta med kylling.
En sommer koldskål opskrift med ristede havregryn og bær.
Ingredienser
Sommer koldskål opskrift
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter A38 (jeg bruger den grønne økologiske fra arla)
- 4 persutriseret æggeblommer
- 100 gram sukker
- 1 styk vaniljestang (korn derfra)
- frisk presset citron
Topping
- 150 gram havregryn
- smør
- bær / frugt (hindbær, blåbær, jordbær m.v.)
- eventuelt kammerjunker
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne godt sammen med sukker og vaniljekorn.
- Tilsæt kærnemælk, A38 og rør godt sammen. tilsæt også citronsaften, hvis du ønsker dette. Sæt din koldskål på køl.
- Smelt smørret på en pande og tilsæt havregrynene - rør godt rundt. De skal tage lidt farve men ikke blive brankede.
- Server koldskål med ristet havregryn og bær på toppen.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er altid super rart at følge folk på de sociale medier. For vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket sine favorit blogs, hvis man ikke bliver inspireret og påmindet engang i mellem til det. Ønsker du at følge med hos mig? Så er der godt nyt. Jeg er at finde mange steder efterhånden.
Første og fremmest er jeg at finde på instagram, hvor jeg har fordelt mit arrangement på to forskellige konti. Den konto de fleste følger med på er min mere private instagram hvor du kan lærer mig bedre at kende, sammentid med at jeg deler billeder af min mad, mine børn og mit liv generelt. Bliver det lidt for meget så har jeg også en instagram der kun er fyldt med mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg deler en masse nye og gamle opskrifter samt inspirerende billedekollager.
Du kan sidst men ikke mindst, gøre som de fleste af mine læsere: følge med på bloggens facebook! Der ligger jeg link til alle nye indlæg op og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Kontakt mig her
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar lige hvor du vil – på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg svare dig så snart jeg har tid – og elsker jeres engagement, så fortsæt gerne med det.
Jeg er også vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og nemme opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Orginale billeder til opskriften:
Ja den er rigtigt lækker cremet,når man ligesom jeg både bruger kærnemælk og A-38,og så med ristede havregryn til.. Mine tænder løber helt i vand,slurp,mums.. Nej jeg har ALDRIG nogensinde brudt mig om at gå i køkkenet,så du behøver ikke skrive RET meget 😀 :-D.. Du må gerne skrive HAR ALDRIG.. 😀 😀 😀 :-D..
hahaha true shit – men hey du lavede da mad, engang i mellem :p.