I dag har vi fået den lækreste aftensmad! Mandens første kommentar var “omg det smager godt!”. Agnes og Ellie spiste også begge op og Agnes bedte endda om mere! Succes.. Disse fyldte kødboller var altså en kæmpe succes. Jeg serverede zucchini pasta aka squash pasta aka zucchini noodles som tilbehør til de fyldte kødboller og tomatsovsen. Du kan enten vælge kun at serverer dette zucchini pasta som tilbehør, men du kan også koge lidt spaghetti eller andet pasta hertil og spise det med halv halv.
De lækreste fyldte kødboller af oksekød serveret med zucchini pasta
Men det var virkelig lækkert! Osten i kødbollerne gav dem en god fedme – sammentid med at det forhindre dem i at tørre ud som man kender det fra en lidt for stegt hakkebøf. De fyldte kødboller steges først på en pande hvilket giver en skøn stegeskorpe. Derefter fyldes de et et fad med tomatsovs på toppen. Min tomatsovs er hjemmelavet og den portion jeg har brugt her har jeg haft frosset ned og ikke fået tøet op i god tid, hvilket gør at den ser ret dårlig ud på billederne. Smagen fejler dog ingenting og jeg er vild med at lave min egen tomatsovs der kan laves helt som man selv har lyst. Du kan dog også sagtens lave retten med en købt tomatsovs. Til slut er ost på retten og det puttes henover lidt kogt zucchini pasta. Jeg spiste selv maden kun med squash pasta, hvilket var super lækkert – pigerne og Jesper fik dog også grovpasta til, for lidt ekstra mæthed. Alt i alt en anbefalelsesværdig ret!
Hjemmelavet tomatsovs, squash pasta og hvad mere?
Tomatsovsen laver jeg altid en del af og fryser i potioner, det er den samme som jeg brugte til ‘baconbomben‘ som havnede på bloggen for ikke længe siden – men opskriften på tomatsovs i får her under, er ca det der bruges, til en portion til denne ret. Tomatsovsen kan som sagt fryses – så lav endelig en stor portion til fryseren. (den store portion skal selvfølgelig fryses ned i små portioner – ellers giver det ikke meget mening)
Osten i retten er virkelig med til at give en god smag – men om man bruger den fuldfede havarti jeg har skrevet i opskriften eller om man er mere til en mild Gouda eller vælger en god cheddar, er helt op til egne præferencer. Jeg valgte blot en havarti fordi jeg tænkte den kunne give en god smag uden at dominere retten.
Har du brug for inspiration til noget andet du kan spise i stedet for zucchini pasta? Her er en masse inspiration til grøntsagsretter der fungere som bund til disse fyldte kødboller med tomatsovs:
- Blomkålsris: Brug fintrevet blomkål som en erstatning for ris eller couscous.
- Søde kartoffelnudler: Skær søde kartofler i tynde strimler for at skabe en pastalignende konsistens.
- Butternutsquash-pasta: Skær butternutsquash i tynde strimler for at lave “pasta”.
- Sellerinudler: Lav nudler af selleri ved at skære den i tynde strimler.
- Spaghetti squash: Bag en spaghetti squash og brug en gaffel til at trække de lange “nudler” ud.
- Broccoli-ris: Hak broccoli fint i en foodprocessor for at lave en rislignende tekstur.
- Grøntsagsbånd: Skær lange, tynde bånd af gulerødder, squash med en grøntsagsskræller eller mandolinjern og tilføj porre i fine lange skiver.
Fyldte kødboller med zucchini pasta aka squash pasta
Ingredienser
Hjemmelavet tomatsovs
- 1 dåse hakket tomat eller flået tomater. (det skal blendes så du bruge hvad du har)
- 1 almindeligt løg.
- 2 fed hvidløg.
- 1 spsk oregano.
- 50 gram smør.
Fyldte kødboller
- 500 gram hakket oksekød.
- 1 almindeligt løg.
- 1 håndfuld frisk spinat.
- 1 spsk oregano.
- 1 spsk basilikum.
- 2 spsk olie.
- 1 tsk peber.
- 3 knips salt.
- ⅓ hel havartiost.
Derudover
- Eventuelt lidt ost til ovenpå dine fyldte kødboller.
- 2 hele squash til squash pasta. (hvis hele familien spiser squash pastaen, ellers kan du nøjes med en enkelt hvis det kun er til de voksne og serverer pasta til)
- Eventuelt pasta hvis du gerne vil have det hertil.
Sådan gør du
- Start med din tomatsovs. det hele koges (udover smørret) - gerne i 45 minutter.
- Hak løg og spinat fint. Bland det sammen med oksekød, olie og krydderier (salt, peber, oregano, basilikum).
- Lad farsen til dine kødboller trække i køleskabet mens du skære havartien i passende tern.
- Tomatsovsen blendes til en jævn og lækker tomatsovs. Put smørret i gryden når det er blendet og lad det smelte ned i tomatsovsen.
- Læg fars i din hånd, tryk det fladt og put et stykke ost i midten. Fold farsen omkring osten.
- Dine kødboller steges ca. 5 minutter på en pande inden de lægges i et fad. Tomatsovsen puttes ovenpå kødbollerne. Hvis det ønskes drysses en smule ost på toppen og retten sættes i ovnen 15-20 minutter ved 160 grader varmeluft.
- Pastaen koges efter anvisningerne på pakken hvis du har valgt at få pasta til retten. Dine squash rives på et mandolinjern eller laves til spaghetti med en grøntsagsspriralizer eller lign.
- Din squash pasta koges i 2-3 minutter. Server derefter din squash pasta med fyldte kødboller og tomatsovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Virkelig lækre kødboller. Smager skønt sammen.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Skøn opskrift. Jeg brugte cheddar i halvdelen af kødbollerne, det kan også anbefales.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Det smagte skønt og familien blev mætte og glade.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Lækkert.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Velsmagende og lækkert.
Tusind tak for din kommentar!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor