Kylling i sennepssovs med tomat og ris smager lækkert og er ret nemt at lave. Det er en opskrift på en rigtigt omgang comfort food med masser af grøntsager. Krydret kylling i en cremet og smagfuld sennepssovs med tomater og ris som tilbehør.
Sennepssovs med dijonsennep
Jeg er personligt ikke fan af sennep, men det er min mand til gengæld og derfor besluttede jeg mig for at kaste mig ud i en sennepssovs. Sovsen smager faktisk overraskende godt selvom jeg ikke er sennepsfan. Mine tomater gør selvfølgelig også noget der fordi væsken fra dem bidrager med en masse skøn smag til sovsen. Tomaterne neutraliserer den stærke smag som sennep godt kan have mens den bidrager med lidt sødme. Hvis du ikke er glad for tomater men elsker sennep kan du også sagtens droppe tomaterne. Det er kun fantasien der sætter grænserne her.
Jeg bruger grøntsagsbouillon terning til sovsen men du kan også sagtens bruge en kylling bouillon eller en klar bouillon alt efter hvad du har i skabene hjemme. Du kan selvfølgelig også bruge en hjemmelavet fond hvis du har det på lager. Jeg fryser ofte væsken fra anden ned når vi har fået en hel and eller kyllinger. Det giver en lækker fond til sovs de næste måneder.
Vil du hellere bruge din sennep til noget andet? Så kan du lave en klassisk hjemmelavet aioli.
Kylling i sennepssovs med tomat
Jeg krydre bare med de krydderier jeg har lyst til på dagen. Det betyder ikke alverden hvad du vælger bare det er krydderier du elsker og som du tænker gør det godt sammen med sennepssovsen. Jeg brugte en del krydderier til denne kylling da der efterlades noget på panden til sovsen og derfor kan det godt betale sig med lidt forskelligt. Jeg valgte at gå med salt, peber, hvidløgspulver, lidt karry, timian, oregano og lidt chili til mine kyllingestykker.
Jeg brugte derudover en blanding af smør og olie til at stege kyllingen i. Du kan selvfølgelig også bare bruge en slip let pande og slippe for at bruge fedtstof. Jeg kan dog godt lide at stege mit kylling i fedtstof da jeg synes det giver lidt ekstra til kyllingen og derudover også giver en bedre base for sovsen senere.
Tilbehør til din kylling i sennepssovs
Når det kommer til tilbehøret er grøntsager et kæmpe hit her. Jeg valgte bare at gå med den nemme løsning. Optøet ærter som jeg serverer kolde. De smager næsten som friske ærter når de tøes op i koldt vandt og ikke koges.
Hvis du hellere vil have noget andet tilbehør kan du sagtens lave en salat til maden eller gå med noget gnavegrønt hertil. Du kan også putte flere grøntsager i retten. Det kunne som eksempel være løg og revet gulerødder i sovsen men det kunne også være at du bruge blomkålsris i stedet for eller som supplement til de almindelige ris.
Du kan også helt droppe grøntsagerne og serverer retten som den er.
Du kan også prøve min kylling i pikantsovs – det smager virkelig også skønt.
Kylling i sennepssovs med tomat og ris
Ingredienser
Kylling
- 500 gram kyllingebryst.
- Valgfri krydderier. (jeg brugte salt, peber, hvidløgspulver, lidt karry, timian, oragano og lidt chili)
- Olie eller smør til stegning.
Sovs.
- 1 terning grøntsagsbouillon.
- 2 spsk dijon sennep.
- Evt. lidt sukker. (hvis din sennepssovs mangler lidt sødme kan du putte lidt sukker i)
- Salt.
- Peber.
- 5 dl madlavningsfløde.
- 200 gram cherry tomater.
Derudover
- 3 dl ris.
- 5 dl vand.
- salt.
- 200 gram ærter fra frost. (de skal blot ligges i koldt vand mens det andet tilberedes så de er optøet når maden er klar til servering)
Sådan gør du
- Put dine ærter i koldt vand så de er klar når maden skal serveres.
- Start med at skære din kylling i mindre stykker. Krydre dem med valgfrit krydderi. Du skal ikke spare på krydderiet da noget at det vil blive efterladt på panden og give smag til sovsen også.
- Steg din kylling på en pande ved middel varme i smør eller olie til det er gennemstegt. Mens kyllingen steger gør du risene klar.
- Bring 5 dl vand i kog i en gryde med låg. Put ris og salt i når vandet koger og skrue ned til middel varme. Lad risene stå ved middel varme til vandet er væk (cirka 10 minutter) og lad det derefter stå på bordet under låg (cirka 10 minutter).
- Mens risene koger og kyllingen steges, skærer du dine tomater i mindre stykker.
- Tag kyllingen af panden og læg det på en tallerken eller andet imens du laver sovsen.
- For at lave sovsen tilføjer du halvdelen af din madlavningsfløde til din pande med sennep og din boulliontering. Rør det godt ud inden du tilføjer resten af madlavningsfløden og dine udskåret tomater. Smag til med salt og peber og eventuelt noget sukker hvis du synes din sennep smager for meget igennem.
- Put din kylling tilbage i sovsen og server nu kylling og sennepssovs ovenpå dine ris med ærter ved siden af.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!