Forloren hare er et lækkert farsbrød med bacon omkring. Jeg har valgt at serverer brun sovs, brune og hvide kartofler og rødkål som tilbehør. Det er favoritten til min forloren hare opskrift herhjemme.
Forloren hare med bacon omkring
Jeg tænker ikke at jeg er det eneste individ der har spist store mængder forloren hare med bacon i mine barndoms år. Min farfar havde en evne til altid at trylle sådan et farsbrød op af baglommen ved en hver lejlighed. Det smager altså også bare fantastisk. Man kan jo overveje at få en lidt sundere variant af tilbehøret end den klassiske omgang brun sovs, kartofler og brune kartofler.
Forloren hare er et lækkert farsbrød med bacon omkring
Forloren hare er en ældre ret der kommer fra frk jensens kogebog. Forloren hare betyder “snyde hare” hvilket er ret fjollet når det nu ikke har noget med hare at gøre. Jeg laver den med hakket svinekød men jeg har også hørt eksempler på at folk bruger halvt svin og halvt okse.
Tilbehør til min forloren hare opskrift
Jeg er personligt ret glad for det klassiske tilbehør. Almindelige kartofler, brune kartofler og brun sovs er for mig obligatorisk sammen med rødkål. Jeg kan dog også sagtens lokkes til at droppe det fede tilbehør til denne forloren hare med bacon omkring der i sig selv bliver lidt fed. Hvis jeg skal have noget andet tilbehør synes jeg en skøn salat er virkelig lækkert sammen med dette farsbrød med bacon omkring. Jeg har længere oppe linket til en broccoli salat med bacon i, det kan virkelig anbefales. Du kan dog også droppe bacon i denne salat når nu der er masser af bacon på din forloren hare.
Forloren hare med bacon - et lækkert farsbrød
Ingredienser
Forloren hare
- 400 gram hakket svinekød.
- 1 helt æg.
- Salt.
- Peber.
- 200 gram bacon i skiver.
Brun sovs
- 25 gram smør.
- 2 spsk mel.
- Vand. (mængde efter præference)
- Fløde. (mængde efter præference)
- 1-2 terninger svinebouillon eller fond.
- Salt.
- Peber.
- Ribsgele, syltetøj eller sukker. (til at give sødme til sovsen)
- Kulør.
Derudover (valgfrit tilbehør)
- Almindelige kartofler.
- Franske kartofler.
- Brune kartofler. (1 glas kartofler, 150 gram sukker, 2 spsk smør.)
- Rødkål.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med din fars. Rør din svinekød sammen med salt, peber og æg. Lad det stå og hvile kort tid mens du fletter din bacon.
- Form farsen i en form og beklæd den med dit flettede bacon efterfølgende. Stil den i ovnen i cirka 30-40 minutter alt efter form.
Vil du have brunede kartofler? Dette afsnit beskriver hvordan du laver kartoflerne. Husk at gå videre med resten af opskriften i ventetiden.
- Hvis du vil have brunede kartofler skal du putte sukker og smør på en pande og lade det smelte sammen til en karamel ved middel varme.
- Mens det smelter kan du klargøre dine kartofler. Vandet skal hældes fra og så skal de duppes tørre for vand.
- Tilføj kartoflerne til panden når karamellen er klar. Vend jævnligt kartoflerne med en spartel ved middel varme til de er klar til servering.
Hop hertil hvis du kun ønsker almindelige kartofler
- Skræl dine kartofler og kog dem i let saltet vand.
- Du skal nu i gang med sovsen. Smelt dit smør i en gryde. Tilføj melet. Du skal nu røre godt. Tilføj vand lidt af gangen. Sørg for at der ikke er melklumper i sovsen, dem kan du få svært ved at få bugt med senere. Din sovs skal være godt tyk her.
- Tilføj dine boullionterninger og lidt fløde af gangen til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og dit søde element. Mængden af fløde kontra vand er op til smagspræference. Jeg brugte ½ af hver men du kan gøre det med både mere eller mindre fløde. Tilføj til sidst kulør til sovsen - farven bestemmer du selv. Smag til igen inden den skal serveres.
- Server din forloren hare med brune, hvide og franske kartofler og masser af rødkål og sovs. Velbekommen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: forloren hare med tilbehør […]
[…] Forloren hare. […]