En virkelig lækker kebabmix opskrift med ovn pommes fritter, salat og dressing! I virkeligheden har vi jo ikke brug for en kebabmix opskrift, da det er super simpelt at lave det. Men jeg deler mine tips og tricks og så synes jeg også bare det var på sin plads da kebabmix faktisk var årsagen til at begge mine piger lærte at salat faktisk kunne spises og smagte godt. De spiser nu også salat i andre ting og det er min kebabmix’s fortjeneste.
Kebabmix opskrift
Som sagt har man jo ikke som sådan behov for en opskrift her, da det er virkelig simpelt at lave kebabmixen. Men mine tips for at lave den bedste kebabmix er følgende:
Pommes fritter:
Vælg dine favorit pommes fritter til opskriften. Jeg er personligt fan af bølge pommes fritter da det minder mest om grill varianten som jeg har lavet tonsvis af gange i min tid som grillbar medarbejder. Du kan dog også sagtens bruge de helt tynde pommes fritter eller krydret pommes fritter som spiral eller “gitter” pommes fritter.
Uanset hvilke du vælger, kan du putte en til to spsk olie i posen inden du hælder dem ud på en bageplade og sørge for at gnide det godt rundt på dine pommes fritter. Det er derefter vigtigt at dine pommes fritter spredes godt ud på bagepladen, de må helst ikke ligge i lag. Begge dele giver sprødere pommes fritter. Tilberedningstiden er blot som beskrevet på pakken.
Pommes frites krydderi / salt:
Når dine pommes fritter skal krydres kan du enten gå med salt. Du kan også med fordel blande salt, løgpulver og sød paprika sammen og drysse udover dine pommesfritter. Du kan derudover også prøve min hjemmelavet pommes frites krydderi ala sunset – det smager fantastisk til denne kebabmix opskrift. Men salt er altid en sikker vinder.
Kebab:
Når det kommer til kebab i din kebabmix så kan du vælge enten kylling kebab eller forstegt iskender kebab fra frost. Jeg lavede en portion af hver og så delte vi fire blot de to fade med kebabmix. Der er noget hyggeligt over at sidde og spise af samme tallerken.
Når det kommer til kylling kebab plejer jeg at købe den fra rema1000, den smager virkelig godt og er prismæssigt ret fin synes jeg. Jeg steger blot min kylling kebab på en tør pande. Jeg kan bedst lide når den steges sprød men de er selvfølgelig en smagssag.
Hvis du vælger iskender kebab i stedet eller en döner kebab plejer jeg at købe den i bilka eller hvis den er på spottilbud rundt omkring. Den steger jeg også blot på en tør pande til den er sprød.
Dressing:
Jeg bruger cremefresie eller hvidløgsdressing – enten købt eller hjemmelavet. Denne gang har jeg brugt købt cremefresie dressing. Du kan også lave din egen aioli hertil eller gå med en hjemmerørt yougurt dressing.
Salat:
Jeg bruger normalt bare de grøntsager jeg lige har hjemme. Denne gang blev det til en omgang iceberg salat, frisk agurk, majs og ærter. Du kan også med fordel bruge tomater og løg hvis du er til det. Jeg bruger ofte også løg hvis jeg laver en voksen tallerken og en børne tallerken – men mine børn kan ikke lide rå løg så det blev uden løg i denne omgang.
Kebabmix opskrift
Ingredienser
- 1 pose pommes frites.
- Olie.
- Krydderi til pommes frites. (salt eller en blanding som nævnt i teksten)
- 1 pose kebab fra frost. (eller en halv af hver slags)
- Dressing.
- Salat.
- Agurk.
- Majs.
- Ærter.
Sådan gør du
- Start med dine pommes frites. De skal i ovnen efter anvisning på pakken. Smid lidt olie på dem for mere sprødhed.
- Hak salat og agurk.
- Tø dine ærter op i koldt vand.
- Steg din kebab efter anvisning på pakken.
- Smid dine pommes frites på en tallerken når de er færdige. Put krydderier ovenpå.
- Læg din kebab ovenpå tallerken.
- Put salat, agurk, majs og ærter ovenpå og afslut med dressing.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!