En virkelig nem og lækker risotto med karry og kylling til de travle dage hvor du bare gerne vil lave noget mad som børnene spiser. Min karry risotto opskrift kan varieres i styrke så den passer til karry glade mennesker og dem der ikke kan lide det specielt stærkt.
Karry risotto opskrift
Jeg bruger masser af løg, hvidløg og karry i denne opskrift – måske også en anelse til den gode side hvis du spørger nogle folk. Jeg har skrevet minimun og maximum i opskriften hvoraf maximum er det jeg har brugt og minimum er det jeg mener der skal til for at give en god smag – men du kan selvfølgelig også sagtens bruge mindre hvis du slet ikke er til en af delene (pånær hvis det er karry, så synes jeg du skal hoppe ind og finde en af mindre andre opskrifter).
Find en anden opskrift på risotto med kyllingbryst uden karry her.
Risotto med karry og kylling
Vil du gerne have nogle grøntsager til denne opskrift på risotto med karry og kylling? Så kan du gøre flere ting. Du kan enten tilføje finthakket blomkål til din risotto, revet spidskål kan også fint bruges. Du kan derudover også serverer en simpel men lækker salat til din karry risotto opskrift eller gnavegrønt bestående af agurk, gulerødder, peberfrugt og små cherrytomater.
Risotto med karry og kylling opskrift
Ingredienser
Risotto med karry og kylling opskrift
- Vand.
- 3-4 terninger boullion. (høns, grønt eller begge)
- Olie.
- 2 spsk karry Du kan nøjes med 1 spsk hvis du ikke er til meget karry.
- 1 hel kyllingebryst.
- 500 gram risottoris.
- 1 hel hvidløg (altså ikke et fed, men et helt hvidløg med mange fed i). Du kan nøjes med 3 fed hvis du ikke er til meget hvidløg.
- 2 almindelige løg (mellemstørrelse) Du kan nøjes med 1 hvis du ikke er til meget løg.
Tilbehør
- Brød.
- Smør.
- Persille.
Sådan gør du
- Find 2 gryder frem, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og dine bouillon terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
- Skær alle dine løg og hvidløg til risottoen, i små stykker. Skær derefter din kylling i små mundrette bidder.
- Varm lidt olie i din anden gryde (gryden skal kunne indeholde hele retten). Tilsæt først din karry. Lad det stege lidt. Tilføj derefter din kylling. Den skal gennemsteges inden du fortsætter med næste trin.
- Tilføj derefter dine ris og rør godt rundt.
- Tilsæt alle dine løg og hvidløg og rør fortsat.
- Tænd ovnen og sæt dit brød derind. Husk at holde øje så det ikke får for meget.
- Tilsæt ca. 1 dl kogende varmt boullionvand af gangen til risene. Lad risene koge så der ikke er meget væske tilbage inden du tilsætter mere. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget boullionvand i da alt skal koges væk inden servering.
- Når risottoen er færdig tilberedt flyttes den over i en skål og pyntes med friskhakket persille og serveres med brød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Karry risotto med kylling. […]