En lækker lasagne af nudler med oksekød og grøntsager. Min nyeste opskrift på en skøn ret med nudler.
Ret med nudler – en skøn nudellasagne
Mine børn er ret vilde med yumyum nudler og jeg kan godt lide at lave lidt forskellige variationer med nudlerne for også at få grøntsager ind i maden. Jeg prøvede at lave nudellasagne som er en lasagne af nudler med oksekød og grøntsager. Det smagte virkelig skønt og det er bestemt ikke sidste gang at denne ret med nudler er på menuen når børnene efterspørger nudler.
Du kan sagtens varierer opskriften både i forhold til at bruge andet kød og andre grøntsager. Prøv eksempelvis disse kombinationer:
- Hakket kyllingekød, broccoli, blomkål, gulerødder og tomatsovs.
- Hakket svinekød, spidskål, porrer og tomatsovs.
- Hakket oksekød, porrer, gulerødder, halve cherrytomater og en hjemmelavet bechamelsovs.
- Kyllingebryst, spinat, pikantost, bacon, porrer og broccoli.
Du kan også lave min pandekage lasagne hvis du vil prøve en anden sjov form for lasagne.
Lasagne af nudler med oksekød og grøntsager
Denne ret er både virkelig hurtig og nem at lave – det tager 50 minutter fra start til slut men du skal kun selv bruge omkring 20 minutter på at lave opskriften. Jeg har valgt at servere lidt gnavegrønt hertil, men du kan også serverer en salat eller helt droppe grøntsagerne hvis det skal gå ekstra hurtigt.
Du kan også lave en wok med nudler og pikantost – det smager skønt!
Lasagne af nudler med oksekød og grøntsager
Ingredienser
Kødsovs
- 400 gram hakket oksekød.
- 1 stort rødløg.
- ½ Spidskål.
- 1 stor gulerod. (eller to mindre)
- ½ bundt persille.
- 1 glas tomatsovs.
- 1 glas vand. (tomatsovs glasset fyldes med vand)
- Salt.
- Peber.
- Oregano.
- 1 terning klar boullion.
- 1 dl mælk.
Derudover
- 5 blokke nudler.
- 200 gram mozzarellaost.
- Gnavegrønt.
- Flute.
Sådan gør du
- Start med at brune dit oksekød i en gryde.
- Hak rødløg fint. Put det op i gryden til oksekødet.
- Hak dit spidskål fint og riv din gulerod.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft - så den kan nå at varme op.
- Når kødet er gennemstegt tilføjes spidskål og revet gulerod. Lad det stege lidt sammen mens du hurtigt hakker dit persille.
- Tilføj et glas tomatsovs - jeg bruger dolmio klassisk tomatsovs. Bare de almindelige glas. Put derefter vand i glasset og ryst det inden du tilføjer det til sovsen også.
- Smag til med oregano, salt og peber, tilføj desuden persille og bouillon terningen.
- Når sovsen er ved at være klar skal der lidt mælk i sovsen, jeg brugte omkring 1 dl.
- Find et passende fad til din lasagne af nudler - der skal kunne ligge to blokke ved siden af hinanden og 2,5 i længden. Put 1/3 del af sovsen i bunden af fadet. Læg dine blokke ovenpå - jeg delte den ene i to og lagde i enden så det passede med de 5 blokke. Tilføj derefter de sidste 2/3 dele af sovsen ovenpå dine nudler og afslut med et godt lag mozzerellaost på toppen.
- Nu skal din lasagne af nudler bare hygge sig i ovnen i omkring 20-25 minutter - dine nudler opsuger en del af sovsen og osten brunes godt.
- Mens din lasagne er i ovnen kan du med fordel skære lidt gnavegrønt som du serverer hertil og eventuelt også et enkelt flute eller andet hvis i har lyst til det.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: nudellasagne […]