Hakkebøf med bløde løg, aspargeskartofler og salat med mormor dressing. En super lækker opskrift som klart minder mig om min barndom i forhold til mormor dressing til salat som min farfar ofte serverede for os.
Hakkebøf med bløde løg, aspargeskartofler og salat med mormor dressing
Vi har plantet masser af kartofler i køkkenhaven, og selvom det er sent på sæsonen så har vi stadig en del af dem liggende i jorden og vokse en smule. Det er altså helt vildt lækkert at kunne grave en grydefuld almindelige kartofler eller aspargeskartofler op fra haven. Denne omgang hakkebøf med bløde løg er serveret med aspargeskartofler fra haven. Jeg plejer bare at skylle dem i koldt vand og rense jordet af med hænderne. Det tager lidt tid at arbejde med kartoflerne på denne måde, men de smager bare skønt!
Min hakkebøf med bløde løg er blot en helt almindelig hakkebøf med salt og peber og bløde løg der er stegt i masser af smør. Jeg skære dem blot i ringe og lader dem suge smøret op på panden. Man kan både stege dem meget eller lidt. Jo mere de steges jo mere sødme synes jeg der er i løget.
De let søde løg passer perfekt sammen med salat med mormor dressing.
Du kan også spise en omgang pasta ala bøf bearnaise med bløde løg – det smager skønt!
Mormor dressing til salat
Mormor dressing til salat er en dressing baseret på fløde, sukker og citron. Jeg ved godt at det kan lyde både vammelt og meget fedt, men det smager altså virkelig godt!! Fløden tykner når man blander med citron og sukker og det giver en (stadig tynd men) lækker dressing som kan bruges på iceberg salat eller kål typer som spidskål. Begge dele skal hakkes meget fint inden dressingen fordeles udover. Mormor salat er altså en virkelig simpel salat og den smager skønt, både friskhed og fedme i en mundfuld. Mange børn elsker også denne type salat – jeg nød det ihvertfald når min farfar serverede den som barn.
Hakkebøf med bløde løg, aspargeskartofler og salat med mormor dressing
Ingredienser
Asparges kartofler
- 500 gram asparges kartofler.
- Vand (til det dækker).
- Lidt salt.
Bøffer
- 500 gram hakket oksekød.
- Salt.
- Peber.
- Smør eller olie til stegning.
Bløde løg
- 1 stort løg (eller 2 små).
- Smør til stegning.
Mormor salat
- 1 hovede icebergsalat.
- 2 dl fløde.
- ½ citron (saften herfra).
- 1-2 spsk sukker.
Sådan gør du
- Start med dine kartofler. De skal renses og lægges i en gryde med vand. Tilføj lidt salt og kog dine kartofler.
- Form dine bøffer (jeg lavede 6 mindre bøffer, du kan også lave 4 større bøffer). Put salt og peber på begge sider og steg dem på en pande i en smule smør eller olie. Vend dem et par gange undervejs og skrue ned for temperaturen når begge sider har fået lidt farve.
- Skær dine løg i ringe. Steg dem på en anden pande i lidt smør. Husk at røre i dem undervejs. De skal steges på lav varme indtil de bliver bløde og tager en smule farve.
- Rør din fløde sammen med citronsaft og sukker. Start med en enkelt skefuld og smag om du har behov for mere i din mormor dressing. Du kan også smage til med mere citron hvis du har lyst. Din mormor dressing vil tykne en smule.
- Hak din salat fint og vask det grundigt.
- Når dine kartofler, bøffer og bløde løg er færdige hælder du din mormor dressing udover salaten og servere straks.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: Hakkebøf og salat med mormor dressing […]
[…] Bøf med løg: Lav saftige bøffer med bløde løg og server med kartofler og mormorsalat. […]