Engang i mellem når der skal spidskål på menuen herhjemme, så nyder vi alle det som stegt spidskål med kød. Som tilbehør servere jeg karry ris – det er både mand og børn glade for. Jeg selv kan godt lide retten kun med spidskål og kød, men det er en smagssag og når der er børn med til bords så er det som regel en god ide med ris og gnavegrønt som tilbehør. Min erfaring er nemlig at mange børn ofte vælger kød fra. Denne opskrift på karry kål med hakket kylling er en nem og lækker opskrift til de travle hverdagsaftener.
Hvilket kød bruges til mit karry kål.
Jeg bruger i denne opskrift hakket kylling. Men hakket svinekød, hakket oksekød eller kylling bryst skåret i tern kan også med fordel bruges.
Du kan også bruge bacon eller helt undvære kødet. Retten passer sig nemlig også udemærket til de kødløse dage hvis du i stedet bruger bønner eller linser som protien. Her vælger du bare din favorit.
Du kan også prøve denne opskrift på stegte ris med kylling og bacon.
Hvilke andre grøntsager kan bruges i stegt spidskål med karry ris.
Mit spidskål skære jeg blot i mindre stykker. Du kan også sagtens tilføje revet gulerødder, blomkål eller broccoli i små stykker. Ydermere kan du selvfølgelig bruge flere typer kål, vælg blot din favorit.
Når du steger dit kål og kød, kan du også sagtens tilføje løg, hvidløg, porre eller anden smagsgiver. Jeg bruger også godt med karry, det smager skønt!
Stegt spidskål og karry ris - opskrift på karry kål med hakket kylling
Ingredienser
Karry ris
- 3 dl ris
- 4,5 dl vand
- salt
- 1,5 spsk karry
Karry kål med hakket kylling
- 1 spsk karry
- 1 spsk olie
- 500 gram hakket kylling
- 1 lille spidskål
- salt
Tilbehør
- eventuelt lidt brød
Sådan gør du
- Find en gryde og en pande frem.
- Fyld ris, karry og vand og lidt salt i gryden og kog dem efter anvisning på pakken.
- Sæt brødet i ovnen hvis du gerne vil have brød til retten.
- Varm panden med lidt olie og tilføj dit karry. Steg dit hakket kylling på panden mens du skære dit spidskål i mindre stykker.
- Når kødet er stegt tilføjes spidskål til panden.
- Smag til med salt når dit kål er faldet sammen.
- Server dine karryris med karry kål og brødet.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Stegt spidskål med karryris og kyllinge kød. […]