Menuen stod på en super lækker grøntsagsmos opskrift serveret med den lækreste omgang gratineret kylling og grøntsager. Grøntsagsmos er både nemt at lave og i den sunde ende.
Grøntsagsmos opskrift
Du kan variere min grøntsagsmos opskrift i uendelighed. Jeg brugte to poser grøntsager fra fryseren kombineret med 3/4 porre. Hvis du vil prøve andre varianter så kan du lave din grøntsagsmos opskrift med disse ingredienser:
- Gulerødder, ærter, løg og hvidløg.
- Broccoli, ærter, porre og hvidløg.
- Peberfrugt, blomkål og porre.
- Blomkål, pastinak, løg og hvidløg.
- Gulerødder, blomkål og løg.
- Spidskål, hvidkål og løg.
- Ærter, edamame bønner og grønne bønner.
Du kan også sagtens tilføje både løg og hvidløg til denne opskrift, for at få mere smag ind i mosen. Hvis du har lyst kan du også smide 50% kartofler i – så får du en mere kartoffelmos agtig mos.
Du kan også sagtens smide mere smag i retten ved at lave en smeltet smør med persille, hvidløg og rødløg der er hakket fint, på toppen af mosen. Virkelig lækkert!
Gratineret kylling og grøntsager
For at få noget fedme ind i retten, har jeg tilføjet en god mængde ost på toppen. Her er der både bøffel mozzarella, havarti ost og revet mozzarella. Disse tre oste smelter sammen i en skøn kombination af fedme uden at tage for meget smag fra grøntsagerne i kyllingen. Gratineret kylling og grøntsager kan også sagtens spises med en portion ris eller pasta. Du kan også servere kartoffelmos til hvis du bedre kan lide dette.
Vil du hellere have en kartoffelmos hertil – så prøv min opskrift på luksusmos her.
Grøntsagsmos opskrift serveret med gratineret kylling og grøntsager
Ingredienser
Grøntsagsmos opskrift
- 1500 gram grøntsager fra frost (blandingen med broccoli, blomkål og gulerødder) (skal være optøet)
- 3/4 dele porre (resten bruges til kyllingen)
- 2 terninger grøntsagsboullion
- Vand (så det dækker grøntsagerne)
- 2 spsk smør
- 1 dl mælk (+/- til rette konsistens)
- salt
- peber
Gratineret kylling
- 500 gram kylling bryst
- 1 rødløg
- 1 snack peber
- 1/4 porre
- 1 bøffel mozzarella ost
- 50 gram revet mozzarella ost
- 3 skiver havarti ost
Eventuelt tilbehør
- 1 hvidløgsbrød
Sådan gør du
- Find en stor gryde.
- Rens din porre. Skær 3/4 i grove skiver og put dem i gryden.
- Put derefter dine grøntsager i gryden og tilføj vand til kanten. Tilføj derefter dine to bouillon terninger og lade det koge i cirka 10 minutter.
- Varm ovnen op på 180 grader varmluft.
- Skær dine kyllingbryster i mindre stykker. Steg dem på en pande med lidt salt og peber.
- Skær dine porre, rødløg og peberfrugter i aflange stykker.
- Når kyllingen er færdigstegt tilføjes grøntsagerne. Lad dem stege til det er faldet sammen.
- Skær din mozzarella bøf i skiver. Skær skiver af din havarti ost. Fyld kyllingblandingen i et ovnfast fad. Fordel dine 3 typer ost på toppen.
- Sæt dit fad i ovnen i 10 - 15 minutter, sammen med brøddet.
- Dræn dine grøntsager for vand. Find din stavblender frem og blend det hele sammen. Tilføj mælk og smør til den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Server nu din grøntsagsmos toppet med gratineret kylling og hvidløgsbrød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Skal grøntsagerne bare i vand og stå? Skal de ikke koges? Eller er det mig der ikke kan læse?
Hej Vibeke.
Godt at du spørger. Jeg kan godt se at det ikke var beskrevet helt så klart som jeg kunne ønske mig. Grøntsagerne skal selvfølgelig koges så jeg har rettet i teksten så det ikke kan misforståes længere, håber jeg 🙂
Tak for dit indput! Ha’ en helt fantastisk aften 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Du kan også prøve min grøntsagsmos med gratineret kylling på toppen. […]
[…] Mangler du en lækker opskrift på grøntsagsmos? Så kan jeg anbefale denne opskrift. […]