Min pulled pork opskrift i ovn serveret i burgers med hjemmelavet coleslaw dressing er et kæmpe hit! Det er en ret der kan nydes både sommer og vinter og vi elsker det møre kød i store saftige burgers med coleslaw og cheddarost. Det er en genial kombination som man aldrig går galt i byen med hvis man skal have gæster og vil forkæle.
Hjemmelavet coleslaw dressing.
Når jeg laver hjemmelavet coleslaw dressing er det på 3/4 dele cremefraiche og 1/4 mayonnaise. Det giver en rigtig god kombination af syre og fedme. Derudover tilføjer jeg æblecidereddike og sukker for at opnå den rigtige balance. Min hjemmelavet coleslaw dressing er smagt til med sennep, honning, spidskommen, salt og peber. Når dressingen er smagt til og du synes den smager som den skal blandes den med de friske grøntsager.
Du kan sagtens bruge din hjemmelavet coleslaw dressing i andre salater – eller du kan lave coleslaw af blandt andet rødkål og broccoli hvis du gerne vil prøve noget anerledes. Vi spiser også gerne en coleslaw til en omgang lasagne for at få lidt sprødt ind til den smagfulde og lækre lasagne.
Vil du prøve min lasagne? Så deler jeg opskriften lige her.
Pulled pork opskrift i ovn.
Når det kommer til pulled pork er min lavet i ovn. Det er den af flere årsager. Først og fremmest er jeg endnu ikke blevet så gode venner med min grill at jeg tør langtidsstege på den. Derudover fordi jeg bare synes det smager skønt. Den er nem at holde øje med i ovnen og sammentid er det bare rart at man ikke skal gå udenfor.
Du skal starte i god tid når du skal lave min pulled pork opskrift i ovn. Mest af alt fordi du allerede dagen inden skal lave en dry rub som skal trække på dit kød længe inden den skal i ovnen. Derudover skal din pulled pork også være i ovnen i 11-12 timer. Så den skal sættes i ovnen klokken 6.00 for at være klar til spisetid hvis du spiser kl. 18.00.
Du kan også prøve min pulled chicken hvis du er til en hurtigere opskrift der også smager skønt.
Pulled pork opskrift i ovn og hjemmelavet coleslaw dressing
Ingredienser
- 2 kg nakkefilet.
Pulled pork rub
- 2 spsk salt.
- 3 spsk rørsukker.
- 3 spsk sød paprika.
- 1 spsk cayennepeber.
- 1 spsk chili.
- 1 spsk spidskommen.
Hjemmelavet coleslaw dressing
- 1,5 dl cremefraiche 18 %
- ½ dl mayonnaise.
- 1 tsk honning.
- 1 spsk dijon sennep.
- 1 spsk æblecidereddike.
- 2 spsk sukker.
- ½ tsk spidskommen.
- Salt.
- Peber.
- ½ Spidskål. (eller hvidkål)
- 4 hele gulerødder.
Derudover
- BBQ sovs (til din pulled pork)
- Burgerboller
- Cheddarost
- Evt. agurk, rødløg og salat. (hvis der er nogle der ikke spiser coleslaw)
Sådan gør du
Dagen før.
- Rubben blandes til din nakkefilet. Fordel det godt på din nakkefilet. Put derefter folie omkring din nakkefilet (sørg for at den dækker tæt omkring det hele) og læg den i et fad i køleskabet.
På dagen (12 timer før spisetidspunktet)
- Din steg skal i ovnen ved 110 grader. Jeg satte min ind klokken 6.00 så vi kunne spise 18.00.
- Når din nakkefilet har været i ovnen i 11-12 timer er fedtet smeltet væk og senerne nedbrudt. Du kan derfor nemt rive kødet fra hinanden og få det lækreste pulled pork.
- Hæld eventuelt lidt BBQ sovs på dit pulled pork og server derefter i en burger. (lav nedenstående ting 30 minutter inden du er klar til servering)
På dagen (30 minutter inden spisetidspunktet)
- Bland alle ingredienser til din hjemmelavet coleslaw dressing. (udover dine grøntsager)
- Skær kålen fint og riv dine gulerødder.
- Bland coleslaw dressing og grøntsagerne sammen og stil på køl til der skal spises.
- Varm dine boller 5 minutter inden der skal spises.
- Fyld bollen med pulled pork, coleslaw og cheddarost.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Spareribs går godt sammen med en række forskelligt tilbehør. Det kan være ting som coleslaw, majskolber, kartoffelsalat eller stegte […]
[…] Nogle gange skal man springe over hvor gærdet er lavest, men vil du lave din coleslaw selv, så har… […]