Lækre og nemme spareribs i ovnen med BBQ-marinade med hjemmelavet dry rub til spareribs. Den skønneste omgang langtidsstegt revelsben i ovn der er bedre end dem man køber færdige. Spareribs er en kulinarisk skat, der kombinerer saftigt, mørt kød med smagfuld BBQ-sauce for at skabe en uimodståelig spiseoplevelse. Disse langtidsstegte, lækre revelsben er en favorit i mange køkkener rundt om i verden. Her får i opskriften på de perfekte spareribs, herunder hvordan du tilbereder dem i ovnen med BBQ-marinade og hvordan du laver din egen hjemmelavede dry rub til at forbedre smagen på kødet.
De skønneste spareribs i ovnen med BBQ-marinade
Spareribs, også kendt som revelsbens steg, er skåret fra den nedre del af svinekammen og flankeret af knogle. De er kendt for deres saftige kød og møre tekstur, hvilket gør dem til et populært valg for både sommergrill og hyggelige vintermåltider.
Jeg har købt mine revelsben på frost ved den lokale slagter hvor de jævnligt har haft gode tilbud på gode mængder af de skønne ben. Spareribs er en alsidig ret, der kan tilpasses efter dine præferencer. Du kan blandt andet varierer på følgende måder:
- Smagsvariationer: Prøv forskellige BBQ-saucer og krydderier for at tilpasse smagen af dine spareribs. Nogle foretrækker en sød og krydret sauce, mens andre foretrækker en røget eller krydret smag.
- Grillmetode: Selvfølgelig kan du også tilberede dine spareribs på en grill for at tilføje den autentiske grillsmag. Brug indirekte varme og lad dem langsomt grille, mens du børster dem med marinaden.
- Servering: Spareribs går godt sammen med en række forskelligt tilbehør. Det kan være ting som coleslaw, majskolber, kartoffelsalat eller stegte grøntsager.
Langtidsstegt revelsben i ovn og hjemmelavet dry rub til spareribs
Udover en lækker BBQ-marinade kan en god hjemmelavet dry rub forbedre smagen af dine spareribs. Her er en enkel opskrift på en hjemmelavet dry rub, som du kan bruge til at krydre dine spareribs inden tilberedning. Jeg bruger oftest rørsukker, chili, sød paprika, salt, spidskommen og cayennepeber i min hjemmelavet dry rub. Den kan også bruges til andet kød, eksempelvis til pulled pork.
Nemme spareribs i ovnen med hjemmelavet dry rub
Ingredienser
Dry rub
- 2 spsk salt.
- 3 spsk rørsukker.
- 3 spsk sød paprika.
- 1 spsk cayennepeber.
- 1 spsk chili.
- 1 spsk spidskommen.
Kød
- 1,5 kilo spareribs ben.
Derudover
- BBQ sovs. (mængde efter præference)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Bland ingredienserne til din dry rub godt sammen.
- Riv sølvpapir af i passende stykker til en enkelt række spareribs pr. stykke. Fordel dine spareribs ud på sølvpapiret. Fordel din dry rub på dine spareribs og "smør" det udover med dine hænder.
- Luk derefter dit sølvpapir sammen omkring dine spareribs og læg dem i ovnen 2,5 timer.
- Når de har været i ovnen i 2,5 timer pakkes de ud og lægges på en rist med en bageplade under til at samle afdryp op. Pensel dine spareribs med BBQ sovs og giv dem 20-30 minutter i ovnen til din BBQ sovs er trængt lidt ind i kødet og lækker.
- Server derefter med bagekartofler, flødekartofler, pommes fritter, salat eller hvad end du synes er lækkert.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!