#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
august 10, 2018

Luksus cordon bleu, Pommes Anna og hjemmerørt bearnaise.

En luksusmenu med masser af smag og smør – en upgraderet version af cordon bleu serveret med Pommes Anna er en virkelig lækker måde at få kartofler på, så hvorfor jeg endnu ikke har lagt opskriften på bloggen, tja det er et godt spørgsmål. Når jeg tænker på Pommes Anna er det for mig et særdeles lækkert tilbehør man kan servere til et godt stykke kød eller til sine gæster – de mange lag der er penslet med smeltet smør gør virkelig noget godt for retten.

Jeg udgiver hver lørdag en madplan her på bloggen, den seneste finder du her.

Luksus cordon bleu, Pommes Anna og hjemmerørt bearnaise #hashtagmor.

Timian er et virkelig undervurderet krydderi, og til Pommes Anna er det særlig vigtigt at huske det skønne krydderi. Jeg har både lavet Pommes Anna med frisk og tørret timian, og selvom frisk altid er at foretrække i forhold til stort set alle krydderurter, kan jeg sagtens leve med den tørret udgave, både i forhold til pris og holdbarhed.

Vil du hellere prøve en anden type kartofler? Prøv mine baconkartofler her.

Når det kommer til bearnaise er både købt og hjemmelavet ret lækkert – men den hjemmelavet slår den købte med længder, det er som om man spiser 2 forskellige typer af sovs. Jeg elsker virkelig en god hjemmerørt bearnaise, og helt ærligt så er det heller ikke så svært når man først lige er inde i teknikkerne. Det er selvfølgelig ikke det billigste at lave selv, når man tænker på smørmængderne, men det er absolut prisen værd.

Jeg laver sjældent min egen bearnaiseessens, selvom det faktisk er ret let – for jeg synes at den købte variant smager udmærket, derudover skal man bruge en del ingredienser som ikke er basis ingredienser i mit køkken. I forhold til estragong benytter jeg mig af den tørret variant i denne bearnaise, men den friske er som skrevet længere oppe, selvfølgelig at foretrække.

Jeg lavede en skøn burger med bearnaise for kort tid siden, hvis det kunne friste findes opskriften her.

Jeg husker tydeligt Cordon Bleu fra min barndom, min fantastiske farfar serverede det for mig, sådan stort set altid når vi var på besøg, for det viste han at jeg elskede… Problemet var blot at vi oftest var der en uge af gangen, og så kan det blive ret trivielt med Cordon Bleu fra super brugsen til både frokost og aftensmad – men han gjorde det i en god mening, og jeg bedte ham aldrig om andet, så masser af kærlighed hans vej, han er virkelig en skøn farfar. Jeg ville forsøge at ophøje den standart jeg altid har fået hos min farfar – og lave min egen luksus variant, og det er faktisk gået super godt. Jeg valgte at lave den lidt farsbrødsagtig og smide den i ovnen, næste gang ryger den 2 minutter på panden efter tilberedning, det tror jeg ville gøre den endnu bedre med en helt crispy kant. mums! Jeg har fyldt den med skinke og cheddarost, men en mozerella og gouda blanding kunne også være ret lækkert.

Mængde: 2 voksne og 2 børn.
Forberedelsestid: 1 time og 15 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:
Pommes Anna:
1 kilo kartofler.
100 gram smør.
Timian.

Cordon Bleu:
500 gram hakket kylling.
100 gram skinke tern.
4-5 skiver cheddarost.
2 forårsløg.
Salt og peber.
1 æg.
Rasp.

Bearnaise:
2 spsk bearnaiseessens.
2 æggeblommer.
150 gram smør (ca).
Estragong (tørret eller frisk).

Fremgangsmåde:
1. Smelt alt smørret i en gryde og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Hæld 3/5 dele af smørret i en anden beholder.
3. Vask og rens kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
4. Smør et ildfast fad med lidt af de 2/5 af smørret der er tilbage i gryden. Læg et lag af kartoflerne i fadet. Smør lidt smør på. Drys timian på. Læg et lag kartofler, smør, timian og fortsæt til du har brugt alle kartoflerne. Put smør og timian på toppen. Sæt fadet i ovnen ca. 50 – 60 minutter.
5. Skær dine forårsløg i skiver. “mas” dit kylling ud i en tynd firkant på et stykke bagepapir – drys med salt og peber. Læg ost på, derefter skinke og til sidst dine forårsløg. Rul det stramt og tryk enderne sammen. Flyt din cordon bleu over i et ildfast fad, pensel med sammenpisket æg og drys rasp, salt og peber på toppen. Sæt dit farsbrød i ovnen – det skal bages i 30 minutter så få det til at passe med din Pommes Anna.
6. Når der er ca. 10 miuntter til maden skal serveres laver du bearnaise. Du skal bruge de 3/5 dele af smørret fra før, hæld den øverste del af smørret over i en anden beholder, så det hvide ligger i bunden og du kun har klaret smør tilbage.
7. Pisk æggeblommerne over et vandbad sammen med bearnaiseessencen, når det begynder at tykne (det tager noget tid, men pas på varmen, for meget varme giver dig en skilt bearnaise) putter du en smule smør i af gangen, ikke ret meget, og pisker videre. Sørg for at sovsen aldrig kommer over 60 grader, det er der den vil skille. Du skal bruge smør nok til konsistensen er lækker og cremet. Herefter tilsætter du estragong og fjerner sovsen fra varmen. En bearnaise skal serveres med det samme.

Du kan med fordel servere en lækker salat til din cordon bleu.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn

Indlægsnavigation

One pot pasta – kylling i karry.
Mexicansk farsbrød med ris og sød chili sovs.

5 comments

  • Henriette Roberts
    august 11, 2018

    Ser godt ud. Vil nok prøve din variant af kylling m.m.

    Reply
    • hashtagmor
      august 11, 2018

      Tusind tak! Det synes jeg lyder som en skøn ide! God fornøjelse 😃

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

      Reply
  • Inspiration til nytår - mad til nytårsaften – #Hashtagmor
    november 22, 2019

    […] ovnkartofler, små hvidløgskartofler, timian garniture, bacon flødekartofler, sesam gulerødder, pommes Anna eller smørbagte […]

    Reply
  • Butterdejspizza med kartofler, squash og løg. – #Hashtagmor
    juni 8, 2020

    […] En anden ret med kartofler, smør og timian er min pommes anna, serveret med luksus cordon bleu og b… […]

    Reply
  • Madplan 12.08.18. Nem inspiration til børnefamilien. – #Hashtagmor
    juni 8, 2020

    […] luksus Cordon Bleu, Pommes Anna og hjemmerørt bearnaise. En skøn weekendret, som med fordel kan serveres for gæster eller bare som en ekstra lækker […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem står bag bloggen?

Profilbillede

Velkommen til #hashtagmor, en madblog til den travle familie.

Jeg er en 32 år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, madplaner og masser af foodspam.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Pizza roulade med salat - madroulade med pizzafyld

Opskrifter med kylling

Risotto med karry og kylling opskrift

Lækkerier

Opskrift på hjemmelavet træstammer - halloween kage edition

Mad på 15 minutter

Sloppy joe opskrift med hotdogbrød

One pot retter

One pot i ovnen med ris og kylling kødboller i karry.
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.