Græsk pastasalat med feta og kylling kødboller med krydderurter. Min pastasalat er serveret med hjemmerørt dressing.
Kylling kødboller med krydderurter
De lækreste kylling kødboller med krydderurter. De er fyldt med persille, purløg, rødløg og oregano. Hvis du ønsker lidt mere ost (og hvem gør ikke det?) så kan du sagtens smide lidt smuldret fetaost i dine kylling kødboller. Jeg elsker fetaost der er varmet i forskelligt kød som kødboller, farsbrød og lignende.
Mine kødboller af hakket kylling er stegt på en pande i lidt olie. Du kan dog også sagtens bage dem i ovnen hvis du hellere vil det men det er hurtigere og nemmere at stege dem på panden med mindre du alligevel skal bruge ovnen til et eller andet andet. Sammentid får du den lækreste stegeskorpe på en pande som jeg personligt er vild med. Jeg steger gerne i en blanding af olie og smør. Ved at blande begge dele sammen synes jeg det giver en bedre stegeskorpe og så elsker jeg bare smør men det er selvfølgelig op til den enkelte person hvordan man vil stege sine kødboller.
Du kan også lave indbagt græsk farsbrød og tzatziki til denne pastasalat i stedet for kødbollerne.
Græsk pastasalat med feta og kylling kødboller
Jeg elsker græske retter og denne græsk pastasalat med feta ost og kylling kødboller er ingen undtagelse. Pastasalaten består af pasta, agurk, rødløg, tomat, salat og fetaost. Lidt som en klassisk græsk salat blot med pasta oveni. Jeg har valgt at gå med en græsk dressing som er lavet med en krydderimix blandet med cremefraiche. Du kan også sagtens kører den med en oliedressing eller spise den som den er.
Græsk pastasalat med feta og kylling kødboller med krydderurter
Ingredienser
Græsk pastasalat
- 300 gram pasta.
- Vand.
- Salt.
- ½ agurk.
- 1½ hele rødløg.
- ⅓ icebergsalat hovede.
- 1-2 gode håndfulde cherry tomater.
- 1 bøtte salatost i krydderolie. (kan købes i blandt andet rema1000 og bilka, men du kan også bare bruge en anden salatost hvis du har en favorit)
Kyllinge frikadeller
- 400 gram hakket kyllingekød.
- ½ rødløg.
- 1 god håndfuld Persille.
- Salt.
- Peber.
- Oregano.
- Smør eller olie til stegning.
Dressing
- 1½ dl cremefraiche.
- 1 brev græsk dressing mix fra knorr eller hvis du vil lave den fra bunden: salt, peber, persille, purløg, sennep, hvidløgspulver og sukker. (laver du den fra bunden så brug en lille håndfuld frisk persille og purløg som du røre sammen med 1 tsk sennep og krydderier efter smag.)
Sådan gør du
- Start med at koge din pasta efter anvisning på pakken. Den må gerne køle lidt af også inden servering, så det gør ingenting hvis det tager lidt tid fra det er færdigt inden serveringen.
- Lav din fars med hakket løg, hakket persille og krydderierne. Rør den godt sammen. Lad den stå på køl og trække til den skal steges.
- Skær løg i halve ringe. Skær iceberg i små stykker. Skær agurk i kvarte små stykker. Tilføj det til en skål med tomaterne og bland det sammen.
- Rør din dressing sammen. Lad den trække på køl.
- Steg dine kyllingefrikadeller på en pande i smør eller olie. De skal vendes løbende til de er gennemstegte.
- Hæld vandet fra din pasta og lad det køle lidt under den kolde hane i et dørslag.
- Bland pastaen med salaten når den er kølet lidt af og drænet for vand og tilføj salatosten til skålen.
- Server nu din græsk inspireret pastasalat med dressing og kyllingekødboller.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!