Her er min opskrift på en helt fantastisk lakse lasagne med spinat og ostesovs. Min fiskelasagne med laks og spinat er en skøn måde at få mere fisk ind i hverdagen på. Jeg laver en grøntsagssovs af spinat, porre og løg. Det giver flere “skjulte” grøntsager som børnene bare spiser fordi det smager skønt i stedet for at pille spinat stykkerne ud af lasagnen. Mine børn kan godt have en tendens til blot at pille grøntsagerne ud af maden. Men når det er lavet til en sovs som her spiser de det bare. Du kan selvfølgelig bare ligge grøntsagerne i uden at blende det, hvis i bedre kan lide dette. Men jeg synes det smager skønt sådan her.
Fiskelasagne med laks og spinat
Jeg laver en helt almindlig opbagt hvid sovs og krydre den med muskatnød inden jeg smelter en masse lækker mozzarella ost i sovsen. Det giver den skønneste bechamel sovs med lange ostetråde som bidrager med en cremet konsistens til din lasagne.
Jeg smider lidt rasp på toppen af min lasagne med laks, det kan give lidt ekstra sprødhed og så giver det bare en god smag til opskriften. Har du ikke lyst til at få rasp på toppen, så kan du enten bare droppe det helt eller smide et ekstra lag ost på toppen af lasagnen som giver en sprød overflade også. Hvis der skal ost på, plejer jeg først at tilføje det i den sidste del af bagetiden i ovnen. Du kan godt risikere at få et lag halv brændt ost hvis du tilføjer det fra starten. Jeg plejer at give ost på lasagne cirka 10 minutter, så put det på efter 20 minutter.
Du kan også lave en omgang honning laks med hvidløg.
Lakse lasagne med spinat og ostesovs
Som tilbehør til min spinat lasagne med laks har jeg varmet nogle flutes og skåret noget gnavegrønt. Jeg laver altid 2-3 forskellige ting, da jeg på den måde er der altid noget som jeg ved mine børn kan spise. De skal altid smage på maden, men det er ikke altid de kan lide den, hvilket er helt fair. Det betyder dog bare at de kan spise tilbehøret i stedet. Denne opskrift kunne Agnes ikke lide, hun mente at jeg havde ødelagt både lasagne og laks ved at blande det sammen og det er jo fair nok. Ellie spiste det til gengæld med stor velbehag selvom hun faktisk ikke normalt er specielt glad for laks. På den måde er der stor forskel på børn.
Jeg kan også anbefale jer at lave skønne blinnis med laks og tun.
Lakse lasagne med spinat og ostesovs.
Ingredienser
Grøn sovs
- 1 hel porre.
- 100 gram frisk spinat.
- 1 helt løg.
- Salt.
- Peber.
- Lidt vand.
Bechamelsovs
- 1 stor skefuld smør. (+/-)
- 2 spsk mel. (+/-)
- ⅔ liter mælk. (+/-)
- Salt.
- Peber.
- Muskatnød.
- 150 gram mozzerellaost.
Derudover
- 300 gram laks.
- Salt.
- Peber.
- 12-15 styks lasagne plader. (+/-)
- Panko rasp. (eller almindeligt)
- Eventuelt. brød og gnavegrønt.
Sådan gør du
- Det første der skal gøres er at sætte fisken i ovnen. Jeg giver det bare lige en smule salt og peber på toppen når jeg har lagt det i et ildfast fad og derefter smider jeg det i ovnen i omkring 20 minutter til det er gennemstegt ved 180 grader varmluft.
- Start derefter med at lave din grøntsagssovs klar. Her renser og skærer jeg løg og porre inden de steges på en pande samme med spinaten. Tilføj cirka 1 dl vand til panden når det er stegt godt af.
- Sideløben med din grøntsagssovs laver du også din bechamelsovs. Start med at smelte smørret i en gryde. Tilføj melet og rør godt rundt så det samler sig. Tilføj lidt mælk af gangen, det er vigtigt at alle klumper røres ud inden der tilføjes mere mælk for at undgå en sovs med klumper i. (Hvis det er gået galt så smid en stavblender i sovsen, det kan ofte redes.) Når sovsen har den rette (relativt tykke) konsistens skal du smage den til med salt, peber og muskatnød inden du tilføjer din ost og lader det smelte i sovsen.
- Din grøntsagssovs puttes i en minihakker eller blender sammen med vandet og blendes til en skøn grøn sovs inden det også smages til med salt og peber.
- Pil skindet af din laks og mos laksen i små stykker.
- Find et fad frem og tilføj lidt grøn sovs og bechamelsovs i bunden, derefter lasagneplader. Tilføj grøn sovs, bechamelsovs, laksestykker, lasagneplader, grøn sovs osv. det sidste lad skal være bechamelsovs så hold gerne lidt ekstra tilbage.
- Smid lidt panko rasp eller almindelig rasp på toppen.
- Sæt din lasagne i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter til dine lasagneplader er gennembagte og bløde.
- Skær nogle grøntsagsstænger og lun nogle flutes hvis du ønsker dette tilbehør med din laks og spinat lasagne.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: lakse lasagne med spinat og ostesovs […]
[…] Søndag: lakse lasagne med spinat og ostesovs […]