Vi har virkelig haft en fantastisk weekend! Fyldt med hygge, nærvær, kys og kram! Jeg er så glad for min fantastiske familie ❤ Det er sjovt som prioteterne hurtigt ændre sig. Før i tiden var jeg altid igang med et eller andet på huset, mens vi også nød hele dage på sofaen med en serie. Nu foregår vores weekender i pendulfart – vi gør rent, rydder op, leger med børnene og kan derefter starte forfra. Og jeg ville aldrig bytte det for noget! Jeg er evigt taknemlig for at netop mine børn er mine! Aftensmaden søndag er ofte en “simreret” som kan få lov at hygge sig tilpas længe i ovnen og dernæst udgøre aftensmåltidet to dage i streg. Det sker oftest fordi vi så slipper for at lave mad mandag, men også fordi tiden jo bare er til det søndag – og det er skønt! Jeg lavede i dag kylling i fad – lidt som koteletter i fad, men ingen af medlemmerne i vores husstand synes at koteletter er ret fantastiske, så kylling it is.
Jeg lavede den traditionelle version med paprika/tomatsovs, bacon, pølser og tilføjede lidt grønt i form af blomkål og gulerødder. Ellie spiste 2 portioner og Agnes fik også en del mad ned. Så det må siges at være en succes.
Vil du hellere have en pastaret, så prøv min cremet kylling i tomatsovs – opskriften finder du her.
Jeg valgte at putte lidt ost på toppen, mest af alt fordi jeg husker min mors version som lidt brændt i toppen – og det ville jeg gerne undgå med et lag ost. Det lykkes SÅ godt!
Opskriften herunder er til 2 dage, jeg lavede 2 fade, et til i dag og et til i morgen – fadet til i dag blev spist, men kun fordi Jesper fik en god portion med til madpakken i morgen.
Opskriften er fyldt med fløde, fordi – tja det smager bare bedre. Så hvis du er fedtforskrækket, kan du bytte det ud med mælk og meljævning, for at få tykkelse med på sovsen.
4 personer i 2 dage / 8 personer.
Forberedelsestid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 40 minutter.
Ingredienser:
3 store stykker kyllingebryst.
1 pakke cocktailpølser (dem fra køledisken)
1 pakke bacon.
Smør til stegning.
2 spsk paprika.
1 dåse hakket tomat.
1/2 liter fløde.
Salt efter smag.
5 gulerødder.
1/2 Blomkålshovede.
100 gram revet mozerellaost.
Ris.
Fremgangsmåde:
1. Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem på en tør pande.
2. Smelt lidt smør i en gryde og tilsæt paprikaen. Når den er “brædt af” (ikke bogstavligtalt, lad den bare stege lidt) tilsættes de hakket tomater.
3. Lad sovsen simre.
4. Skær gulerødder og blomkål i mundrette bidder og kog dem i usaltet vand til de glider af gaflen når du stikker i dem.
5. Når kyllingen et gennemstegt lægger du det i et stort fad eller 2 små. Steg derefter bacon på panden.
6. Tilsæt fløden til tomatsovsen og smag til med salt.
7. Når baconen er næsten færdig tilsættes pølserne, de skal blot have lidt stegeskorpe.
8. Læg bacon og pølser ovenpå kyllingen. Put dernæst grøntsagerne på og afslut med sovsen.
9. Drys den revet ost ovenpå retten, inden den sættes i en kold ovn. Ovnen stilles på 180 grader varmeluft og retten bager i 35-50 minutter. Hold øje med den til slut.
10. Husk at koge dine ris efter anvisning på pakken, inden retten tages ud af ovnen. Fuldkornsris skal oftest koge i knap 30 minutter mens de billige kogeposer oftest kun skal koge i 15-20 minutter.
Retten serveres varm – eventuelt med en råkost salat eller bønnefritter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at smide en kommentar til retten her på bloggen, hvis du har spørgsmål, ønsker eller andet.
Ja det er sjovt, som ens weekender ser helt anderledes end før man fik børn, men det er nu heller ikke så dårligt 😀
Og så lyder det virkelig lækkert – det må prøves af!
Præcis Eline! ? Det er helt fantastisk!
Altså jeg har allerede fået et par positive henvendelser på opskriften, så det er tydeligvis ikke kun mig der er vild med den ?
Er det nødvendigt at koge grøntsagerne, når retten skal have så længe i ovnen? De burde vel Småkoge i fadet..
det er det sikkert ikke nej – men jeg har en lille pige på 1,5 år – så gulerødder der ikke er ordenligt kogte er no-go 🙂 .. Men de vil helt sikkert være helt fine uden at blive forkogt 🙂 .. Dog med lidt bid i ..
👍jeg har en lille dreng, så det giver mening. Vil lave retten i aften😊
God fornøjelse