Søndag hvor vejret var så lækkert stod menuen på bøffer i baconsovs – det smagte helt fantastisk og så var det sammentid nemt at lave. Kartoflerne røg i ovnen med salt, peber og honning på. Det var super lækkert med den salte, søde og fede smag sammen.
Jeg rullede mine bøffer ind i bacon inden stegning, og dernæst fik de en tur på panden til de var næsten gennemstegte. Mine bøffer røg derefter på pause på en tallerken mens jeg brugte panden til at lave sovsen. Min pande kan tåle en tur i ovnen og derfor brugte jeg den – hvis du ikke har en pande der kan det, kan du med fordel putte bøfferne i et ildfast fad fra starten og hælde sovsen derned når den er færdig.
Jeg har også lagt en opskrift ind med kyllingrulle og baconkartofler – den kan i finde her.
Der er ret meget bacon i denne ret, sovsen er lavet på bacon og stegefedt, men til gengæld er der ikke andet fedt end dette. Mine kartofler fik honning på i stedet for olie, så der er ingen fedtstof i dem.
Du kan med fordel servere gnavegrønt eller en god salat til dine bøffer i baconsovs, for at opveje mod det fede. Jeg servere ofte et fad med agurk, gulerødder og peberfrugt på, og derfor ser man ofte min tallerken uden grøntsager – men det skyldes altså blot at jeg ikke lægger dem direkte på tallerken men blot tager dem undervejs i måltidet.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 35 minutter.
Ingredienser:
800 gram kartofler.
Salt.
Peber.
Timian.
Oregano.
2-3 spsk honning.
500 gram hakket oksekød.
Salt.
Peber.
8 skiver bacon.
100 gram bacon i tern.
2 spsk mel.
Mælk efter behov (det kommer an på hvor fed du vil have sovsen)
Salt.
Fremgangsmåde:
1. Rens kartoflerne og skær dem midt over ved behov.
2. Put dem i en pose med honning, timian, oregano, salt og peber og ryst godt så krydderier og honning er fordelt på alle kartoflerne.
3. Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader i ca 45 minutter.
4. Form 4 bøffer og put 2 skiver bacon om hver bøf.
5. Steg bøfferne på en stor pande.
6. Når bøfferne er næsten færdigstegte skal sovsen laves. Flyt bøfferne og put de små bacon tern på panden.
7. Når dit bacon er godt stegt skal du drysse melet udover hele panden. Lad melet opsuge fedtstoffet inden du røre. Rør rundt og tilsæt mælk lidt af gangen. Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget mælk af gangen, og få det rørt godt sammen hvergang så der ikke kommer klumper i sovsen.
8. Når sovsen har den rette tykkelse stopper du med at hælde mælk i og putter bøfferne tilbage – dernæst skal dine bøffer i baconsovs tilbage i ovnen, ca 15 minutter – så lad det passe med at kartoflerne har ca. 15 minutter tilbage før du putter det ind.
Det er vigtigt at bemærke at sovsen tykner lidt under bagning i ovnen, så lad den hellere være lidt for tynd fra starten end for tyk.
Server dine bøffer i baconsovs straks sammen med kartoflerne.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.