Lammeculotte sous vide med kartoffelmos og brun sovs er en perfekt kombination til en almindelig omgang aftensmad søndag aften hvis familien skal forkæles med comfortfood. Du kan dog også serverer sous vide lammeculotte med noget andet tilbehør og dermed nyde den til hovederetten nytårsaften eller som en lækker omgang gæstemad.
Lammeculotte sous vide
Jeg elsker at smide forskellige stege i mit sous vide kar og lammeculotte er ingen undtagelse her. Det super møre kød kombineret med masser af smag fordi det bliver i din vakuum pose giver en fuldendt oplevelse.
Vil du også gerne serverer lammeculotte til gæster eller en særlig lejlighed. Hvis du vil det kan jeg anbefale nogle lækre små kartofler, en broccoli salat og bearnaise sovs hertil. Hvis det bare er til en søndag aften derhjemme er kartoffelmos og brun sovs det helt rette tilbehør.
Du kan også lave koteletter sous vide hvis du vil prøve noget andet.
Når man tilbereder kød sous vide får man super mørt og lækkert kød som man ikke risikerer at under eller overtilberede. Temperaturen er stabil under hele tilberedningen og vakuumpakningen gør at den holder på strømmen hele vejen igennem. Du kan tilberede det meste kød sous vide men det giver selvfølgelig ikke mening med alt kødet.
Uanset hvordan du tilberederkartoffelmculotte skal den trække 5-10 minutter inden du serverer den. Det kan den gøre mens de sidste ting laves færdig.
Sous vide lammeculotte med kartoffelmos og brun sovs
Min lammeculotte sous vide kombineret med blød kartoffelmos og en lækker brun sovs føles nærmest som den vildeste møre simreret med masser af smag i. Kærlighed i en mundfuld. Serveret med en sprød salat får du dækket alle sanser med retten.
Jeg kan anbefale dig at lave majs i microovnen som tilbehør hertil, hvis du kan finde nogle. Det er udenfor sæsonen lige pt. men måske læser du først denne opskrift når det igen er i sæson. Ellers kan du også sagtens nøjes med salaten hertil.
Lav dine majs nemt og hurtigt i microovnen med denne fremgangsmåde.
Er du typen der ofte ender med en klumpet sovs når du kaster dig ud i opbagning? Det sker sjældent når man har fundet den rigtige teknik, men afholder det dig fra at øve dig er det selvfølgelig ærgeligt. Mit tip til at rede en sovs der er lidt små klumpet er at smide en stavblender i sovsen og kører den igennem. Det har redet et par opbagte sovse herhjemme da jeg endnu ikke havde lært teknikken 100% endnu. Det er selvfølgelig ikke noget man bør bruge som løsningen hver gang, men det er et godt trick at have i baghånden hvis sovsen kikser.
Lammeculotte sous vide med kartoffelmos og brun sovs
Ingredienser
Lammecoulotte tilberedt sousvide
- 1 lammeculotte (min var to meget små culotter men 300 gram i alt)
- Salt.
- Peber.
- Smør. (til stegning når den er tilberedt)
Kartoffelmos
- 1250 gram kartofler til mos. (gerne bagekartofler eller kartofler beregnet til mos)
- Salt.
- Peber.
- Smør.
Brun sovs.
- 25 gram smør.
- 2 spsk mel.
- Vand. (mængde efter præference)
- Fløde. (mængde efter præference)
- 1½ terning boullion. (gerne grøntsagsboullion)
- Salt.
- Peber.
- Ribs gele eller sukker. (til at tilføje lidt sødme)
- Kulør.
Græsk inspireret tomat salat med agurk
- ½ agurk.
- 2 store tomater.
- ½ rødløg.
- Olie.
- Oregano.
- Salt.
Majs
- 2 Majs.
- Salt.
- Smør.
Sådan gør du
- Start med din lammeculotte. Den skal tilberedes sousvide i 3,5 timer ved 61 grader for at være gennemstegt og 58 grader for at blive tilberedt rosa.
- Jeg krydre lammeculotte på begge sider med salt og peber. Derefter skal den vakuumpakkes og smides i et vandbad (sousvide) på de grader du vælger ud fra ovenstående i 3.5 timer.
- Nu er det tid til at slappe af eller lave noget andet. Når der er 30 minutter tilbage på dit sousvide kar eller din dampovn begynder du på mosen.
- Start med at skylde, skrælle og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføj lidt salt. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- Kog derudover også dine majs eller smid dem i microovnen. (fremgangsmåden på det er der link til længere oppe i indlægget)
- Skær tomat, agurk og løg i grove stykker og vend det sammen i en skål med lidt olie, oregano og salt.
- Er din lammeculotte klar? Så smider du den på en meget varm pande med smør så den bliver brunet lidt af. Når den er færdig lader du den blot hvile til resten er klar til servering.
- Du skal nu i gang med sovsen. Smelt dit smør i en gryde. Tilføj melet. Du skal nu røre godt. Tilføj vand lidt af gangen. Sørg for at der ikke er melklumper i, dem kan du få svært ved at få bugt med senere. Din sovs skal være godt tyk her, men ikke som en klump.
- Tilføj dine boullionterninger og lidt fløde af gangen til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og dit søde element. Mængden af fløde kontra vand er op til smagspræference. Jeg brugte ½ af hver men du kan gøre det med både mere eller mindre fløde. Tilføj til sidst kulør til sovsen - jeg kan bedst lide at den er lysebrun her. Smag til igen inden den skal serveres.
- Mos din kartoffelmos. Tilføj salt, peber og lidt fløde og mos det godt sammen. Smag til med ekstra salt og peber.
- Skær din lamme culotte i skiver.
- Server nu din kartoffelmos med brun sovs, lamme culotte og salat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Sousvide lammeculotte […]