Nogle gange skal weekendmaden være lidt ekstra lækker, både til den lille familie men også til gæstebrug. Men frikadeller er da bare standart aftensmad? Jeps, men med det rette tilbehør i form af bagte gulerødder med sesam og flødekartofler med bacon og ost er det altså virkelig lækkert og velegnet til både gæster og dagligdags mad. Mine frikadeller er med havregryn og rødløg, de er lækkert krydret med masser af peber hvilket jeg elsker i en god frikadelle! Her får i opskriften på en virkelig lækker omgang frikadeller, flødekartofler med bacon og ost serveret med bagte gulerødder med sesam.
Hjemmelavet flødekartofler med bacon, porrer og ost.
Mine flødekartofler med bacon, porrer og ost er virkelig lækre, jeg er vild med dem! Jeg har desuden også kun hørt positive tilkendegivelser omkring dem, heldigvis. Jeg bruger dog også nogle gange købte flødekartofler, hvis det skal gå hurtigt, de smager nemlig også virkelig godt. Jeg køber normalt dem fra slagteren i superbrugsen, mums! Nå men i får selvfølgelig min hjemmelavet opskrift, som familien også elsker.
Jeg bruger både mornaysovs og fløde i mine flødekartofler med bacon og ost i. Det smager virkelig skønt og er en god måde at integrere ost i flødekartoflerne og sammentid spare på fløden. Nemt og lækkert.
Vil du gerne have en anden lækker opskrift med flødekartofler? Så find min “Slange på flødebund”.
Skønt tilbehør af bagte gulerødder med sesam.
Som tilbehør servere jeg ovnbagte gulerødder med sesam. Jeg bruger de små økologiske gulerødder fra pose, og de smager virkelig fantastisk efter en tur i ovnen – smagfulde og lækre. Med sesam på de bagte gulerødder skaber man en sød og smagfuld grøntsag med de små sprøde frø. Nemt og lækkert når du alligevel skal have kartoflerne i ovnen.
Ingredienser
Flødekartofler
- 2 kilo kartofler.
- ½ liter mornaysovs.
- ½ liter piskefløde.
- 2 hele porrer.
- 3 fed hvidløg.
- Salt.
- Peber.
- 1 tsk revet muskatnød.
- 1 pakke bacon i strimler.
Frikadeller
- 500 gram hakket svinekød.
- 1 dl havregryn.
- 1 helt æg.
- 1 helt rødløg.
- lidt mælk.
- ½ tsk salt.
- ½ tsk peber.
- Smør til stegning.
Tilbehør
- 1-2 poser snack gulerødder.
- Olie.
- Salt.
- Sesam.
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld olie ovenpå, drys med salt og sesam.
- Pil hvidløg og hak det og porre meget fint.
- Hæl moneysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porre og krydderier og varm det op til kogepunktet.
- Kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over.
- Sæt dine baconflødekartofler i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader, hvorefter de tages ud og toppes med bacon. Når de toppes med bacon sætter du gulerødderne i ovnen sammentid, i de 30 sidste minutter.
- Mens dine baconflødekartofler er i ovnen de første 30 minutter, starter du på frikadellerne.
- Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent. TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i mikroovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
- Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. Husk at vende dem efter ca. 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget. TIP: lav en dobbelt eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.
- Hvis frikadellerne er færdige før kartoflerne og gulerødderne, så kan du sagtens lægge dem i et fad med sølvpapir på toppen og smide dem i ovnen de sidste 5 minutter også.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Det ser helt fantastisk ud, måms!:)
https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/
Tusind tak Kathrine! Det betyder så meget at få sådan en kommentar 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Hej. Det ser virkelig lækkert ud.
Vil dog lige høre om kartoflerne bliver lige så lækre hvis man bruger 4% Madlavningsfløde?
Vi skal gerne spare på fedtet herhjemme 🙂
Uh det har jeg ikke prøvet – desværre 🙂
Men prøv dig frem! Du kan sagtens erstatte mornaysovsen med en let variant 😉
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
[…] Hvis du mangler en god opskrift på frikadeller, så kan du finde opskriften her. […]