I vores husstand er vi vilde med butterdej, faktisk har vi jævnligt butterdejsretter på menuen med stor succes. Agnes og Ellie elsker at hjælpe til i køkkenet, og at smørre osten på butterdejspladen, drysse ost og folde sammen er eminente opgaver til små børn.
Jeg laver ofte en super lækker butterdejsstang, men jeg kom i tanke om ideen at rulle den som snegle, det var helt perfekt og super lækkert.
Jeg har både lavet butterdejssneglene med almindelig gul pikantost fra buko men også med en laktosefri hvidløgsost fra Creme Bonjour. Begge dele smager virkelig skønt.
Du kan også prøve mine bacon hapsere med butterdej, super lækker opskrift der findes her.
Jeg servere altid blot lidt blandet grøntsagsstænger til vores butterdejsretter, gulerødder, rød peberfrugt og agurk er favoritterne. Men man kan også sagtens servere en let salat som tilbehør, det spiser pigerne dog ikke så meget af, som når jeg servere grøntsagsstænger.
En anden serveringsanbefaling / tilbehørs idé er klart nogle kartofler, skåret i stykker og bagt i ovnen med olie og masser af krydderier på. Super let og lækkert.
Du kan også sagtens fylde nogle grøntsager i sneglene, men pas på med at putte for meget fyld i, da det sagtens kan løbe ud så. Jeg har prøvet fint hakket porre, gulerod og broccoli og anbefaler alle 3 slags!
Vil du prøve en anden ret med pikantost? Så prøv min kylling i pikantsovs med ovnkartofler.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
1,5 pakke smøreost.
1 pakke skinkestrimler.
2 ruller butterdej.
Grøntsager til stænger.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
2. Rul dine to ruller butterdej ud, og smør dem begge med smøreost.
3. Hak skinkestimlerne i mindre stykker, og fordel dem på begge pladerne.
4. Rul dem sammen, som var det kanelsnegle. Skær dem derefter ud som kanelsnegle, ca 1,5 cm i bredden og læg dem på en bageplade med bagepapir.
5. Sæt pladen med dine butterdejssnegle i ovnen i 15 – 20 minutter.
6. Mens dine snegle er i ovnen, skæres dine grøntsagsstænger ud. Server straks når dine butterdejssnegle er færdigbagte.
Velbekommen!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] skinkesnegle med gnavegrønt. Sidste opskrift på denne billig madplan er disse skinkesnegle, de smager skønt. Server dem med […]