Torsdag – ugens hårdeste dag! Jeg synes virkelig at det er ubærgeligt mange timer jeg er væk fra mine piger, men heldigvis er der endnu en skøn weekend i sigte! Yaay. Jeg er virkelig afhængig af nemme retter om torsdagen, dels fordi der så er en chance for hjælp hos Jesper, dels fordi jeg så kan nå at lave maden, hvis det kikser for ham. I dag klarede han selv det meste – så jeg lavede blot sovsen #hardwork, og samlede retten inden den igen kom i ovnen. Menuen stod på hollandaise pasta og laks, super lækkert.
Pigerne er vilde med laks – og hollandaise sauce fra knorr #dårligmor, så de er altid ellevilde når det er på menuen. Ellie spiste meget mere end hun plejer, og Agnes nød også maden, specielt hendes hollandaise – selvom hun lidt manglede hendes kartofler og synes at blomkålen var forfærdenlig.
Ellie taber ofte koncentration efter kort tid og så hjælper Jesper hende med at spise lidt, det har Agnes luret og i bedste ‘Gurli gris’ stil skubber hun roligt tallerken over til mig og siger “jeg ha’ flyvemaskine, lisom baby Alexander ind i fjernsyn” .. og så leger vi flyvemaskine et par gange, inden hun igen bliver bedt om at spise selv.
For mig er det vigtigt at mad er sjovt, at der ikke er tvang og at man gerne må have en legende tilgang til maden – man skal dog stadig spise pænt! Jeg vælger altid mine “kampe” med omhu – og spørg mig selv om det egentligt er et problem for os at gøre hvad Agnes efterspørger i den enkelte situration, eller om jeg får lyst til at sige nej fordi det er ‘normen’ i en pågældende situration. For os er det vigtigt at mærke efter og lytte på børnene.
Ellie dækkede bord inden aftensmaden i dag, en opgave hende og Agnes oftest deles om. Agnes tager desuden selv sin tallerken fra bordet og hun skal altid sige “tak oh mom” (tak for mad) – det er vigtigt herhjemme at alle hjælper hvor de kan, er høflige, søde og rare – sammentid med at de får alle muligheder for at udvikle sig som de små individer de er ? Nok om det – nu til madproduktionen.
Hollandaisepasta med laks.
Ingredienser
- 250 gram fuldkornspasta
- 4 stykker laks
- salt
- peber
- 1/2 blomkålshoved
- 1/2 broccolihoved
- 2 breve knorr hollandaisesovs
- smør
- mælk
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl og skær broccoli og blomkål i små stykker. Kog grøntsager og pastaen til det er færdigt.
- Lav knorr sovs efter anvisningen på pakken.
- Læg pasta og grøntsager i et fad - overhæld det med sovsen.
- Læg laksen på toppen og krydder laksen med lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen cirka 20 minutter, til laksen er færdig.
Noter
Velbekommen!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Det ser da bare virkelig lækkert ud, selvom jeg ikke kan fordrage laks, så bliver jeg da helt sulten af disse billeder og endda opskrift. mums!
Hav den bedste fredag! http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk
Lægger du laksen rå ovenpå grøntsager, pasta og sovs? Og så 20 min. Derefter? Eller skal laksen ind i 20 min først?
Hej Vibeke.
Tak for din besked. Jeg kan godt se at jeg har fået det skrevet lidt kringlet. Det beklager jeg.
Jeg opdatere lige min opskrift 🙂
Men ja, jeg ligger laksen rå ovenpå grøntsager, pasta og sovs og så 20 minutter i ovnen. 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Okay, det giver mere mening koger du pasta og grøntsager helt færdigt inden?
[…] Tirsdag: hollandaisepasta med laks. […]