Det kan virkelig være svært at nå at lave både sund og varieret kost i hverdagene, med 2 små børn når man kommer sent hjem efter arbejde. Men det er ikke umuligt. I dag stod menuen på risotto med peberfrugt, nemt og hurtigt. Det vigtigste er blot at man planlægger sine måltider, hvilket kan gøres på mange måder.
Jeg laver madplan hver uge som jeg deler her på bloggen, find min nyeste her.
Med en madplan sparer man meget tid på sine indkøb, men også penge – at handle er ofte lig med små impulskøb, og jo flere gange man sætter sine ben i en butik, jo flere penge bruger man oftest.
Man kan også spare virkelig meget tid på at preppe sin mad. Skære grøntsagerne om aften når børnene sover eller i weekenden. De fleste grøntsager kan sagtens tåle en tur i fryseren. Jeg bruger samme taktik for at reducere madspild. Har jeg nogle grøntsager der er ved at være ved sidste udløbsdato, så skærer jeg dem i små bidder og fryser i små poser. Det er nemt og lækkert at tage sådan en pose op og smide i en gryderet.
Jeg er vild med risotto, man kan med relativt få ingredienser lave den lækreste ret! Risene er fyldt med smag, som variere alt efter hvilke skønne ingredienser man putter i. Denne variant med peberfrugt er sammentid vegansk, men man kan sagtens servere et kyllingbryst som tilbehør hvis man ikke har lyst til at undvære kødet – vi spiste den dog uden andet.
Ellie spiste virkelig meget risotto, og sagde flere gange “mere risgrød mor, smager lækker” fordi hun synes det smagte så lækkert, hvilket selvfølgelig er super skønt!
Vil du hellere prøve en anden risotto? Så find min risotto med bacon, cheddarost og løg her.
Risottoen er også skøn som frokost, så hvis der er rester, kan de med fordel bruges til madpakken.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
Olie.
500 gram risottoris.
2 grøntsagsfond eller boullion.
2 almindelige løg.
4 røde snackpeberfrugter.
Vand.
Topping:
En smule frisk purløg.
Fremgangsmåde:
1. Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
2. Skær begge løg og de fire peberfrugter til risottoen, i små stykker.
3. Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
4. Tilsæt alle løg og peberfrugter og rør fortsat.
5. Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget væske i. Sørg for at røre godt, så det ikke brænder på.
6. Mens ovenstående process er igang skærer du purløgen til toppingen.
7. Når risottoen er færdig tilberedt flyttes den over i en skål og pyntes med purløg.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] Du kan også prøve min veganske risotto. Smagfuld risotto med peberfrugt. […]
[…] Du kan også prøve en anden risotto. Denne med peberfrugt er også vegansk. […]