Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: Pastasalat med havartiost og skinketern.
Denne pastasalat er en super let og lækker torsdagsret som derudover også kan bruges i madpakken fredag, hvis der er rester i din familie.
Mandag: Risotto med crispy bacon.
Ris sammenkogt med en masse lækre smagsgivere, almindelige løg, forårsløg og hvidløg – toppet med det lækreste cheddarost og bacon – en super let og lækker ret med masser af smag.
Hvis jeg selv skal sige det, så er det verdens bedste risotto! Mums.
Tirsdag: one pot pasta – kylling i karry.
En ny, nem og lækker variant af one pot pasta, med kylling og karry. Super lækker og cremet.
Onsdag: pirogger med skinke og pikantost.
Super lækker aftensmad, der smager lidt hen af min butterdejsstang med skinke.
Torsdag: bøffer i fad med pikantsovs og ovnkartofler.
Har du prøvet min opskrift på bøffer i fad eller min kylling i pikantsovs, og var det lige dig? Så vil du elske denne ret. Pikantsovsen er super lækker og alle der kan lide pikantost og har smagt den, er fan.
Fredag: Koldskål med frugt og ristet havregryn.
Jeg er vild med koldskål, det er let og lækkert på en varm sommer- eller forårsdag. Jeg spiser sjældent koldskål med andet end de ristede havregryn, men min familie spiser helst kammerjunker så det har jeg selvfølgelig også skrevet på indkøbslisten.
Lørdag: Farsbrøds Ø i kartoffelmos sø.
Dette farsbrød er et af det mest børnevenlige farsbrød, det falder dog også i mange voksens smag. Jeg har serveret det for flere og altid med positive tilbagemeldinger. Det tager lidt tid i ovnen, men det passer ret meget sig selv.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
Jævner.
750 g hvedemel.
500 gram risottoris.
2 grøntsagsfond fra knorr.
600 gram pasta (gerne fuldkorn).
En lille dåse majs.
1 boullion terning, grønt eller høns.
Dressing.
150 gram sukker.
korn fra en vaniljestang.
150 gram havregryn.
Kammerjunker.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Timian.
Flagesalt.
Oregano.
Mejeri og kølevarer:
Mælk.
25 g gær.
1 liter kærnemælk.
1 liter a38.
4 pasteuriseret æggeblommer.
200 gram smør.
200 gram skinkestrimler.
200 gram skinketern.
150 gram bacon.
2.5 dl cremefine.
1/2 fuld fed hawarti ost.
250 gram fetaost.
100 gram cheddarost.
400 gram pikantost.
75 gram mozerellaost.
Kød:
1000 gram hakket oksekød.
450 gram kylling.
500 gram hakket svinekød.
Frugt og grøntsager:
12 tomater.
2000 gram kartofler.
400 gram gulerødder.
Frisk persille.
Porre.
6 forårsløg.
3 almindelige løg.
6 fed hvidløg.
1/4 salathoved.
1/2 agurk.
En citron.
Bær (blåbær, hindbær, granat æble)
Frostvarer:
400 gram ærter.
2 dl spinat.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.