En virkelig lækker omgang græsk farsbrød med feta og knuste kartofler med feta, hvidløg og persille – nemt og virkelig lækkert!
Knuste kartofler med feta, hvidløg og persille
Har du prøvet at lave knuste kartofler før? Denne variant af knuste kartofler med feta, hvidløg og persille smager virkelig godt og er nemme at lave. Jeg har ofte lavet dem af nogle kartoffelrester fra dagen før, men de kan også laves med frisk kogte kartofler.
Jeg bruger en kryddersmør med ramsløg og hvidløg, den er virkelig lækker. Du kan bruge hvilken som helst smør du har lyst til, og hvis du vil have mindre smag, kan du bare bruge en helt almindelig smør uden krydderurter eller andet.
Vil du have en anden slags græsk farsbrød, kan du lave en butterdejsindbagt udgave.
Græsk farsbrød med feta og hvidløg
Mine græske farsbrød er med feta og hvidløg i massevis. De er hurtige at lave og smager skønt med kartofler og tzatziki. Jeg bruger fetaost i mine græske farsbrød, hvilken slags jeg bruger er forskelligt, men puck er en af favoritterne herhjemme. Dem plejer jeg at købe på tilbud så jeg har det på lager – men hvis jeg ikke har det, så kan en hvilken som helst anden feta også bruges.
Er du vild med feta? Så kan du prøve min kartoffelsalat med fetaost.
Græsk farsbrød med feta og knuste kartofler med feta, hvidløg og persille
Ingredienser
Græsk farsbrød med feta
- 1 helt rødløg.
- 5 fed hvidløg.
- 400 gram hakket svinekød.
- Oregano.
- Hvidløgspulver.
- Salt.
- Peber.
- 100 gram fetaost.
Knuste kartofler med feta, hvidløg og persille
- 1 kilo små kartofler.
- Vand.
- Salt.
- 100 gram fetaost.
- ½ bundt persille.
- Kryddersmør. (jeg brugte den fra Arla med hvidløg og ramsløg, men brug bare din favorit.)
- 50 gram revet mozzarellaost.
Hjemmerørt tzatziki
- 1 hel agurk.
- 3 fed hvidløg.
- 5 spsk fed creme fraiche.
- Salt.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask dine kartofler og put dem i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne møre.
- Hak dit rødløg og mos dit hvidløg til dine farsbrød. Put begge dele i en skål sammen med hakket svinekød og alle krydderierne hertil. Bland det godt sammen inden du tilføjer dit fetaost.
- Form dine farsbrød til små kugler der lægges i et ildfast fad. Sæt dem i ovnen i cirka 40 minutter.
- Når dine kartofler er kogt møre drænes de for vand og puttes i et ildfast fad. Giv dem alle et tryk i fadet så de knuses. Tilføj fetaost, persille og kryddersmør på toppen. Sæt det i ovnen omkring 15 minutter inden du tilføjer revet mozzarellaost og bager videre i cirka 10 minutter.
- Imens skal din tzatziki laves. Riv din agurk, pres vandet ud og bland det sammen med creme fraiche, most hvidløg og smag til med salt. Sæt det på køl hvor det kan trække lidt indtil du er klar til at serverer det hele.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!