Denne gang her på bloggen står den på en opskrift på svensk pølseret med kartofler. Perfekt til nem og lækker aftensmad til børnene. Den skønneste svensk pølseret opskrift med pølser, kartofler og en lækker tomatsovs.
Opskrift på svensk pølseret.
Denne opskrfit på svensk pølseret er faktisk helt ukendt i sverige. Sjovt nok stammer den vist nok fra danske spejdere der på de sidste dage af en lejrtur i sverige lavede en sammenkogt ret af de sidste rester. Altså er det en opskrift på svensk pølseret med 100 % ophav fra danmark. Sådan kan en ret også få sit navn. Nå men Min opskrift på svensk pølseret er en opskrift med kartofler og pølser i en lækker tomatsovs. Det er virkelig nemt at lave og du kan med fordel bruge kartofler der er til overs fra dagen før.
Prøv gerne min opskrift på gratineret pasta kødsovs – det er så nemt og lækkert!
Svensk pølseret opskrift.
Når det kommer til svensk pølseret opskrift er der så mange muligheder for at variere den som man bedst kan lide. Nogle bruger eddike til opskriften, andre bruger andre ingredienser. Jeg har valgt kun at bruge basis ingredienser til min svensk pølseret opskrift. Jeg kan virkelig godt lide kun at bruge standart ingredienser, så man ikke skal ud og købe al muligt mærkeligt for at lave mine opskrifter. Denne svensk pølseret opskrift med kartofler og pølser er virkelig bare basis. Jeg har skrevet “tilsmagning” på i ingredienslisten, der kan du blandt andet finde boullion, ketchup, salt og peber. Du kan også sagtens tilføje mere tomatpure hvis du har lyst til mere tomatsmag, men her er ketchup også en mulighed.
Du kan også prøve min grøntsagsmos med gratineret kylling på toppen.
Opskrift med kartofler og pølser.
Denne opskrift med kartofler og pølser smager altså helt fantastisk! Jeg kan ret godt lide denne opskrift på svensk pølseret, fordi den er nem og enkel. Du kan med fordel bruge kogte kartofler i tern fra dagen før, som blot koges lidt op med pølserne inden sovsen tilføjes.
Vil du gerne have lidt grøntsager i denne opskrift med pølser? Så kan du med fordel tilføje følgende:
- Fint hakket broccoli der koges let med kartoflerne det sidste minut.
- Blomkål i “tern” der koges let med kartoflerne de sidste 3 minutter.
- En “pure” af kogte gulerødder der blendes fint med lidt mælk inden det tilføjes til sovsen.
- Ærter fra frost der er optøet inden de blandes sammen med retten.
- Rødløg, porre og hvidløg der hakkes i mindre tern eller ringe.
Opskrift på svensk pølseret med kartofler.
Ingredienser
- 500 gram kartofler (kog dem gerne med en boullion)
- 300 gram røde pølser
Sovs
- 1 helt løg
- 20 gram smør
- 3 spsk paprika
- 1 dåse tomatpure
- 2-3 dl mælk
- 1 tsk mel (blandes med lidt mælk til en jævning)
- 1-2 dl fløde (eller endnu mere mælk, hvis du ikke er til fløde)
Tilsmagning
- salt
- peber
- ketchup (giver lidt sødme og ekstra tomat)
- boullionterning (en kvart af gangen ved behov)
Topping
- Purløg
Sådan gør du
- Skræl dine kartofler. Skær dem i små tern. Kog dem i lidt boullion til de er gennem kogte.
- Skær dine pølser i små skiver. Put dem op til kartoflerne de sidste 2 minutter, så de får lidt varme.
- Hak dit løg.
- Smelt smøret til sovsen i en gryde. Tilføj dine løg. Rør godt rundt. Tilsæt paprika og rør det godt sammen. Tilsæt derefter tomatpure. Varm det op inden du efterfølgende tilføjer mælk lidt af gangen.
- Tilføj fløden og lav en jævning af mælk og mel. Tilføj den til sovsen og lad den varme godt op.
- Smag sovsen til med masser af peber og lidt salt. Du kan desuden tilføje boullion og ketchup hvis du ønsker mere smag i sovsen.
- Når din sovs er færdig og dine kartofler er færdige, skal kartofler og pølser drænes for vand inden sovsen tilføjes. Smag gerne til igen her med salt og peber inden din svensk pølseret serveres med purløg på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: svensk pølseret […]
[…] Søndag: svensk pølseret […]
[…] Søndag: svensk pølseret […]
[…] Jeg er også glad for svensk pølseret, den opskrift finder du lige her. […]
[…] Søndag: svensk pølseret […]