Sprøde forårsruller med svinekød og risnudler er et kæmpe hit herhjemme. Mine to børn elsker både at spise dem og lave dem og der er ingen brok hvis der er på menuen selvom de indeholder grøntsager og ingredienser vi ikke altid har i køkkenet.
Forårsruller med svinekød
Mine forårsruller er fyldt med svinekød og risnudler. Risnudlerne tager en god smag fra krydderier og løg og giver en god fylde i mine sprøde forårsruller. Svinekødet er også relativt smagsneutralt. Det er lækkert i forårsruller fordi de som risnudler er gode til at tage smag fra de øvrige ingredienser.
Jeg har fyldt mine forårsruller med bønnespirer, løg, spidskål og gulerødder. Derudover er der smagsgiver som ingefær og hvidløg som giver en virkelig skøn smag til de sprøde forårsruller med svinekød og risnudler.
Sprøde forårsruller med svinekød og risnudler
Når det kommer til forårsruller plejer jeg at lave en kæmpe stor portion. Når de er kogt i friture ligger jeg dem på fedtsugende papir inden jeg fryser de forårsruller vi ikke spiser samme dag ned. Jeg fryser dem ned i store bøtter når de er kølet lidt af. Der skal noget mellemlægningspapir i mellem dine forårsruller så de ikke sætter sig sammen under frost.
Du kan sagtens smide en masse andre grøntsager ind i opskriften også, det kræver bare at de er skåret meget fint ud så de også tilberedes ordenligt.
Sprøde forårsruller med svinekød og risnudler
Equipment
- Gryde eller frituregryde
Ingredienser
Fyld til dine forårsruller
- Vand.
- 100 gram risnudler
- Lidt olie.
- 1 stort løg.
- 5 fed hvidløg.
- 400 gram hakket svinekød
- 200 gram spidskål. (meget fint hakket)
- 2 store gulerødder. (fint revet)
- ½ bakke bønnespirer.
- 1 helt ingefær. (fint revet)
- Salt.
- Peber.
Derudover
- 1 pakke Forårsrulledej (jeg køber dem på køl i specialvare butikker med 50 stykker i)
- Vand og mel der blandes til "lim".
- Fritureolie.
- Sweet chili sovs.
Sådan gør du
- Start med at koge dine risnudler i lidt vand så de er klar til at blive blandet i fyldet til sidst.
- Start med at skærer dine løg i meget små tern.
- Steg dine løg i en wok med plads til alle ingredienserne. Tilføj hvidløg der presses heri. Tilføj derefter dit svinekød og lad det gennemstege mens resten af ingredienserne laves klar. (husk at røre jævnligt)
- Riv dine gulerødder. Skær dit spidskål i meget fine stimler. Hak dine bønnespirer en smule. Tilføj alle tre dele til din wok når svinekødet er færdigstegt.
- Riv dit ingefær direkte ned i wokpanden. Smag til med salt og peber.
- Skær dine risnudler i lidt mindre stykker og put dem ned i wokken også.
- Nu er det tid til at fylde dine forårsruller.
- Jeg ligger mit fyld i det ene hjørne, flipper enden op over fyldet og ruller en enkelt gang. Derefter skal begge siderne foldes indover inden du ruller din forårsrulle "færdigt". Jeg plejer at blande lidt mel og vand sammen og lime den sidste ende fast på forårsrullen for at sikre mig at den ikke går op. Husk at rulle stramt.
- Jeg laver normalt omkring 20 styks inden jeg begynder at koge og så laver jeg resten mens jeg koger mine forårsruller. Hvis du føler det bliver stressende, så laver du selvfølgelig bare alle inden du begynder.
- Nu skal dine forårsruller koges i olie. Jeg varmer olie op i en gryde. Der skal rimelig meget olie i gryden. (jeg brugte 1,5 liter)
- For at tjekke om olien er varm nok kan du enten stikke en træske ned i olien og tjekke om der kommer bobler omkring dem. Alternativt kan du bare smide en forårsrulle derned og se om den varmer som den skal.
- Kog alle dine forårsruller til de er lysebrune og lækre. Læg dem på lidt køkkenrulle når de er kogt så de kan dryppe lidt af.
- Server dine forårsruller med sweet chili sovs og nyd dem lune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: hjemmelavet forårsruller […]