Jeg har lovet at dele nogle flere vegetar opskrifter her på bloggen og en opskrift med kikærter er aldrig skidt. Dette er en virkelig nem vegetar pasta ret med kikærter og tomat. En lækker og nem kikærte opskrift som smager skønt og kan varieres i uendelighed.
Kikærte opskrift med tomat og pasta
Min sovs er i bund og grund blot tomater, kikærter, løg, hvidløg og krydderier der er kogt sammen og derefter blendet til en tomatsovs med kikærter. Sovsen er smagfuld og smager skønt. Du kan også sagtens tilføje andre grøntsager eller krydderier til sovsen hvis du vil have nogle andre smage i retten. Bland herefter den kogte pasta sammen med tomat og kikærtesovsen og server den straks. Jeg topper min vegetar pasta ret med revet parmesan ost og persille inden servering ligesom jeg gerne spiser den med friske ærter og lidt brød.
Du kan både putte grøntsager i sovsen der blendes eller putte det i efterfølgende hvis det er det du ønsker. Porrer, broccoli og spinat kan med fordel blendes i sovsen mens majs og ærter er lækre hele i sovsen.
Du kan også lave disse skønne spaghetti muffins med tomatsovs – de smager skønt!
Nem vegetar pasta ret med kikærter og tomat
Vil du gerne have mere protein i retten uden at gå på kompromis med det kødfrie aspekt? Så kan du sagtens tilføje flere bønner hertil. Du kan også serverer retten med lidt stegte falafler eller andre køderstatningsalternativer. Vi spiser ikke primært vegetarisk og derfor er det intet problem at lave denne ret uden at tilføje mere protein end det der er i kikærterne.
Vil du prøve nogle andre kødfrie retter? Så finder du alle mine kødfrie opskrifter her.
Nem vegetar pasta ret med kikærter og tomat
Ingredienser
Kikærte og tomat sovs
- 300 gram cherrytomater. (vælg nogle med god smag)
- 1 dåse kikærter.
- 1 helt løg.
- 4 fed hvidløg.
- Oregano.
- Timian.
- Salt.
- Peber.
- 1 dl vand.
Derudover
- 400 gram pasta. (jeg valgte nogle lange pasta strimler som var gode med sovsen)
- Vand.
- Salt.
- Hakket persille. (som topping)
- Revet parmesan ost. (som topping)
- Ærter. (som tilbehør)
- 1 helt brød. (som tilbehør.)
- evt. smør til brødet.
Sådan gør du
- Put alle ingredienser til sovsen i en gryde og lad det koge lidt sammen.
- Imens sætter du vandet til pastaen over i en gryde. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Varm dit brød hvis dette ønskes.
- Når din sovs har kogt i et par minutter blendes det med en stavblender. Smag sovsen til og tilføj lidt ekstra krydderier ved behov. Lad det simre videre til pastaen er færdig. Konsistensen må gerne være ret tyk på sovsen. Jeg plejer at putte lidt pastavand over i for at få den rette konsistens når pastaen er rørt i.
- Riv parmesan ost og hak din persille.
- Put pastaen over i tomatsovsen og rør det godt rundt. Tilføj eventuelt lidt pastavand også for at få sovsen til at hænge på al pastaen.
- Put nu lidt frisk hakket persille og parmesan ost på toppen af din pastaret og server med brød og smør.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Det her er en af de LÆKRESTE retter jeg nogensinde har smagt!
Ej okay, det er jeg virkelig glad for at høre! Tusind tak.
Ha’ en dejlig weekend når du kommer dertil.
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen